···Okunma: 12 Ağustos 2020 19:21 Bedirhan 11 yaşında okula gitmekte aynı zamanda tatil günlerinde evlerinin yakınındaki meydanda simit satarak ailesinin geçimine yardım etmektedir
O pazar günüde erkenden meydana gelmiş tezgahını açmış satış yapmaktadır
Bir süre sonra meydana yanaşan siyah bir minibüsten inen adam onun dikkatini çeker ve adamı incelemeye başlar Arkadaşı Veysiye'de adamın ne kadar tuhaf haraketler yaptığını anlatsada Veysi umursamaz Bedirhanı . Ve satışına devam eder Bedirhan bu sırada meydana gelen iki kadını incelemeye başlar kadınlar ondan iki simit alıp boş bir banka geçer oturur bir süre sonra meydana Bedirhan'dan sürekli simit alan Ömer amca karısı ve torunu Ayşe gelir. Sonrasında Bedirhan kitapçı Berduş Salih'i görür ve gizemli adamdan ona bahseder Salih ona insanların farklı farklı olduğunu değişik dertleri olduğunu anlatır fakat Bedirhan bu adamda bir gizem olduğunu hissetmiştir tüm bunları kafasında sorgularken bir anda bankta oturan kadınların yanına iki erkek gelir ve tartışmaya başlarlar gizemli adam adamların yanına gidip onları ordan uzaklaştırır, Peki ama kimdir bu gizemli adam derdi nedir oraya niçin gelmiştir amacı nedir Peki ya Bedirhan onun asıl hikayesi nedir Bu ve benzer soruların cevabı kitabımızda saklı çok anlamlı düşündürücü bir kitaptı 11 yaşındaki bir çocuğun gözünden bir meydan ve orda yaşanan günlük olayların anlatıldığı bu kitabı okumanızı tavsiye ederim