2020 36. kitabı
Tam yaz aylarında keyifle okunacak bir kitabın yorumuyla geldim! Mavi Gece, genel itibari ile genç kurgu ve romantizm türüyle harmanlanmış, bir parça da aksiyon serpilmiş bir kitap. Öncelikle yazarın anlatımının çok yalın ve akıcı olduğunu söyleyebilirim. Elinize alıp birkaç saat içerisinde bitirebileceğiniz kitaplardan, Mavi Gece. Karakterler tarafından uzatılmış, abartılmış hiçbir şeyin olmaması, dozunda her şeyin ayarlanmasını gerçekten sevdim. Kitabı yer yer Gece’nin acılarına hüzünlenerek geçirirken gülümseyerek ve şaşkınlıkla çevirdiğimiz sayfalar da bulunuyor. Mavi Gece’de keşke şöyle olsaydı dediğim tek nokta yeraltı kısmıydı. Ben genel olarak kitaplardaki farklı denebilecek noktaların yoğun işlenmesi tarafında olduğum için yeraltı olayını daha detaylıca okumak, derinlemesine inilmesini isterdim çünkü çok farklı bir olaydı o kısım. Bir tık yüzeyde kaldığını hissettim ama dediğim gibi bir gençlik kitabı çerçevesinde baktığınızda bunu rahatlıkla hissetmeyebilirsiniz. Onun haricinde karakterleri çok sevdim, gereksiz tepkileri hiçbir zaman yoktu. Özellikle Emir. Çok fedâkar bir yapısı vardı, son kısımlarda bunu çokça gösterdi. Hep Gece’nin peşindeydi. Baş karakterlerin yanı sıra özellikle yan karakterlerden olan Tuna’yı çok sıcak buldum. Onun kitabını çok merak ediyorum gerçekten. Kitabın kısaca konusundan bahsedeceğim. Gece, babasını kaybetmesiyle yıkılmış, hayata küsmüş bir kızdır. Bunun üzerine annesi ve üvey babası Gece’yi bir tanıdıklarının yanına Türkiye’ye tatil için gönderirler. Gece hiç istemeye istemeye, zorla gitmiştir. Fakat tanıştığı kişiler, hayatına dahil olan isimlerin ve nasıl olayların içine gireceğinden habersizdir. Genç kurgu kitaplarını seviyorsanız eğer, bu kitabı çok seveceksiniz! Kitap her yaşa uygun bu arada. •
Mavi GeceK. Kübra Berk · Ephesus Yayınları · 20195,1bin okunma