Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 14 Ağustos 2020 11:53 #okudumbitti
#DanıelDefoe
#RobinsonCrusoe
#328sayfa
Selam kitap canlar. Hani klasikleşmiş bir soru vardır. Issız bir adaya düşseniz yanınuza alacağınız üç şey ne olur diye? Sanırım bu sorunun kaynağı işte bu kitap Bu kitabı okumadan bu soruya cevap vermeyin bende
İnanç, yaşama azmi, elindekilerle yetinmek ve dahası elindekileri nasıl faydalı hale getiririm çabası... 28 yıl, iki ay ve ondokuz gün süren olağanüstü bir hayata tutunma mücadelesi.. Ne diyebilirim ki? Kesinlikle okunması gereken bir eser.
"Kendilerini saygın aptallar durumuna düşüren eylemlerden utanmıyorlar da kendilerini yalnızca bilge kılabilecek geri dönüşlerden utanıyorlar" muhteşem bir tespit. Bazen vazgeçmek kazanmak demektir
"Şeytan benim gibi gençler için daha işin başında bir tuzak kurmadan edemez" eee sende uyma o zaman o şeytana
"kendim kurtarıldığımda nasıl mutlu olacaksam sizin yaşamınızı da aynı duygularla kurtardım. Şu ya da bu zamanda ben de kendimi aynı durumda bulabilirdim" empatinin zirvesi..
"Herkes içinde bulunduğu durumu daha kötüsüyle kıyaslayıp durduğunda, Tanrı ikisinin yerini değiştirip yaşattığı deneyimlerle önceki mutluluklarını aratabiliyor" yoruma gerek olmayan bir cümle...
"İnsanın başarısıyla şımarması çoğunlukla en büyük sıkıntılarının da kaynağıdır"
"Benzeri bir durumu yaşamamış birinin, bu bu koşullar altındaki insanların düştüğü dehşeti anlaması ya da kavraması kolay değildir" Empatinin işe yaramadığı durumlar da vardır.. Hani kaba bir tabir olacak belki am eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar misali
"Bütün kötülerin içinde, ne kadar kötülük ederlerse etsinler, iyi bir taraf mutlaka vardır" acaba? Tartışılır..
"çekmece elmaslarla dolu olsa bile durum değişmezdi, hiçbir faydaları dokunmadığından benim gözümde değerleri olmazdı" altın gümüş pırlanta,.... Kim mutlu olmuş bu dünyada diye devam eder hayat...