2020 14. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2020 14:23
İnsanın kitap aşermesi normal kabul edilebilir mi bilemiyorum ama kütüphanemin önünde durup bol bol edebiyat ve uzun cümle içeren kitaplarıma baktığımda canımın Dan Brown çektiğini fark ettim. Böyle dakikalarca “Burada ne anlatmaya çalışıyor be bu?” demeden cümlelerin arasında süzülecek kadar yalın, akıcı bir anlatımı olacak ve hayatında kafa yormadığın konular hakkında o kadar ilgi çekici şey öğreneceksin ki, o tatlı şaşkınlığı yaşayabilmek adına “bir daha, BİR DAHA ANLAT!” (Burada şevke gelip ellerimi açarak bağırıyorum. :'d) diyecek ve diğer kitaplarını da birbir listene ekleyeceksin. İşte böyle tuhaf bir arzu sonrası elime Da Vinci'yi alıp okumaya başladım ve anladım ki, yetenek kavramını yetenekli bir insanın elinden çıkmış bir şeyi gördüğünüzde daha iyi anlıyor ve hissediyorsunuz. Dan Brown, bilgileri nerede ne kadar kullanacağını ve eksik verilen bilgileri tamamlayacağı zamanı o kadar iyi ayarlıyor ki, o kısma geldiğinizde tokat yemişe dönüyorsunuz. Kitap yazmak için bir şeyler karaladığım bu vakitlerde içten içe asla Dan Brown gibi bir roman yazamayacağımı düşünüyorum bu yüzden. .. Melekler ve Şeytanlar'ı daha önce okumuş birisi olarak kesinlikle Melekler ve Şeytanlar'ın sonunda daha fazla şaşırmıştım FAKAT "Da Vinci'nin Şifresi"ni bitirdiğimde hissettiğim duyguların birçoğunu Melekler ve Şeytanlar'da hissetmemiştim ve bu, ondan daha gerçekçi gelmişti açıkçası. (spoiler uyarısı) Son sahnelere yakın Silas'ın çıplacık, kan lekeleri ile dolu beyaz bedeniyle kucağına aldığı ölmekte olan manevi babasını ağlayarak hastaneye yetiştirmeye çalışması; bu dünyada gidecek yeri kalmadığını düşündüğü anda Sophia'nın ailesini bulması, her şeyin bir çifti vardır —YinYang— anlatısına yakışır bir biçimde iki yorgun bedenin gün sonunda birlikte dinlenmesi, ve ahhh... O tüyler edici son sahne: Langdon'ın kafasına dank ettiği anda yaşadığı ruhani coşku ve saygıyla dizlerinin üstüne çökmesi. Cidden mükemmel sahnelerdi. (spoiler bitti) Bitirmeden önce, kitabı okumaya başladığım zamanlarda güzel bir rastlantı olarak Pagan müzikleri dinlemeye başlamıştım. Yani onlar farklı bir isim veriyor ama Pagan demeyi tercih ediyorum. Şuraya bırakayım bir tanesini: Wardruna—lyfjaberg youtu.be/VEizKmZlUAw Eivor—Trollabundin youtu.be/wsl-KHGe4Kk Faun—Von den Ulven youtu.be/pajkwbgIJNw Dan Brown Da Vinci Şifresi
Da Vinci ŞifresiDan Brown · Altın Kitaplar · 200352,8bin okunma