2020 9. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2020 14:31
Marquez'den okuduğum üçüncü kitap. Hayatında parasını vermeden hiçbir zaman sevişmemiş olan bir gazetecinin doksanıncı yaş gününde genelev patroniçesi Rosa Cabarcas'ı arayarak kendisine bulmasını istediği bakire bir kıza aşık olmasını konu ediniyor. Kitabın beni rahatsız ettiği kısım kızın sadece 14 yaşında olmasıydı. Bunun yanında ismini bilmediğimiz anlatıcının yaşlılığına ilişkin hayatındaki dinamikleri ve aslında psikolojide karşıt tepki geliştirme dediğimiz savunma mekanizmasıyla hayatını sürdürmüş olduğunu anlıyoruz. Aşkı bulduğu yeniyetme bir kız, ve sonrasında yeniyetmeninde ona aşık olduğunu öğrendiğimiz yaşlı bir adam. Aslında bu noktaya baktığımda da bunun sembiyotik bir ilişki olduğunu görüyorum. Bu aşk değildi iki insanın tutunacak dallarının kopmasıyla inşa edilen sentetik bir bağdı. Kitap haliyle cinsel içerikli öğeler içermekte. Yaşı küçük olanlarla önermem fakat yetişkin olup merak edenler okuyabilirler. Ancak bir yüzyıllık yalnızlık kadar etkili ve sürükleyici değildi ki sadece 94 sayfa.
Benim Hüzünlü OrospularımGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 201925bin okunma