Merhaba:)
Mehtap Soyuduru Çiçek Mehtap Soyuduru Çiçek kaleminden Veda Ederken Veda Ederken kitabı ile geldim.
Emekli bir asker kızı olan abisinin ölümünden sonra üstüne düşünerek büyütülen yaseminin ilk görev yeri Güneydoğu’da bir hastaneye çıkmıştı. Ailesinden ilk kez uzakta kalan Yasemin için gerçek hayat başlamıştı. Ev arkadaşı Canan umursamaz hayatı ve onun sevgilisi Mehmet. Bir yaz Sineması bilet kuyruğunda tanıştığı asker “Mezeci Ali” onun hikayesi tam da bu noktada başladı.Geçmiş ile bugünün hesaplastığı bütün bedeli masumların ödediği bir romandı,Vanilya kokulu kadın ile Üzüm gözlü adamın hikayesi.Herkesin hikayesi yaşadıklarından oluşuyordu, onlarınki ise yaşamadıklarından… Böyle demişti güzel Üzüm gözlü adam.
Sonuna kadar elimden bırakamadım bir gün de okuduğum roman oldu. Kitabı ön yargı ile almıştım elime ancak yanıldım dilinin sade, akıcı olması, olay örgüsü ve duyguların anlatımı ile her satırını yaşadım eserin.
Bizler bazen evlatlarımız ve sevdiklerimiz için onların mutlu olması ve geleceği için onlar adına iyi olacağını düşündüğümüz kararlar veriyoruz. Ancak bunu sadece bize göre iyi olduğunu,karşımızdaki için ne tarz bir hayat çizdiğimizin farkına varamıyoruz.
Yazarımız hanımefendinin #y22623 emeğine ve kalemine sağlık kaleminiz daim olsun. Severek okuduğum ve beğendiğim bir kitap oldu. Okumanızı tavsiye ederim.
Kitapları keyifle kalın:)
Veda EderkenMehtap Soyuduru Çiçek · Yediveren Yayınları · 202066 okunma