Öncelikle kitaptan önce yazarını övmek isteyerek başlamak istiyorum bu tanıtıma. Merve Yakut ,edebiyat dünyasına yeni katılmış gencecik ve son derece başarılı bir insan. Yazarın dili son derece açık,anlaşılır,duru ve güçlü. Merve Yakut son derece karmaşık olan bu kurguyu olabildiğine basit ve akıcı bir dille yazmıştır.
Görmüş olduğunuz bu kitabın kurgusu zaman zaman senaryo şeklinde yazılmış ve okuyucuya olaylar arasında süratlı bir geçiş imkanı vermiştir. Kitabın baş karakteri Cemşit Somel, filmlerle düşünen bir karakterdir. Aşık olduğu Jülide'nin hayatında yer edinebilmek için jülide'yi filmlerinin baş rol oyuncusu yapmaya karar verir. Her ne kadar bu kısım bize Türk sinemasının klasik yüzünü gösterse de yazar Emek Sineması'nın kapatılmasından yurttaş Kane'e ,muhsin beye kadar dokunarak çeşitli çıkarımlar yapmıştır. Yani sizlerin anlayacağı Merve Yakut bizi (kitabın arkasında yazdığı üzere) sinema ve edebiyatla iç içe geçmiş bir kurmacaya davet ediyor. Hem çarpıcı kurgusu hem de son derece akıcı bir dille yazılmış olan bu kitabı bir solukta okuyacaksınız.