·62 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2020 22:55 Yani ne desem bilemedim. Adamın amok illetine yakalandıktan sonra yaşadıkları o kadar güzel anlatılmış ki. Ve her Zweig kitabındaki gibi olayların gidişi, anlatış tarzı, ortaya attığı sorular ve tabiki sonu çok etkileyiciydi. Sanırım geçen yıl Türkçesini okuduğum için İngilizce okurken neredeyse hiç zorlanmadım. (Başlarda -sanırım betimlemelerden dolayı- sinirlendim biraz ama sonradan bayağı açılıyor) Ve evet ikinci kez okumama rağmen bu kez daha çok etkilenmiş gibi hissediyorum. Stefan Zweig okumak istiyorum diyorsanız adamın yazısını ve insanların yazılarında beğendikleri neredeyse her şeyi bu kitapta bulabilirsiniz, gerçekten yazarı tanımak için en uygun kitaplardan bence. Daha önce hiç Zweig okumadıysanız mutlaka bir şans vermelisiniz, zaten tek oturuşta bitiyor hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ben de bunun Türkçesiyle başlamıştım diye hatırlıyorum. Bu arada okuduğum kitabın basımı burada olmadığı için bulduğum tek ingilizce basımı seçmek zorunda kaldım, aslında okuduğum kitabın yayınevi Karbon Kitaplar ve ingilizce 6 kitaplık bir set olarak almıştım. Fiyatı çok uygundu ve arayınca kolaylıkla bulursunuz diye düşünüyorum.
İyi akşamlar :)