·528 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2020 16:12 " Kefen " güçlü bir kadın olmaya ant içmiş küçük bir çocuğun savaşını konu alıyor. Şu zamanda dünyanın kanayan yarası kadın ve çocuklar bence. Özellikle bulunduğumuz coğrafyada ne yazık ki gerçekler böyle :(
🗝Efraz El Khatip henüz 12 yaşında Lübnan da yaşamaya çalışan, tek umudu Turkiyeye gelip biraz daha insancıl bir hayat kurmak olan güçlü, inatçı ve gururlu bir kız çocuğu.Oyle güzel bir karakteri var ki , açlıktan ölecekken dahi bir köpeğin önündeki eti almayacak kadar vicdanlı. Cocuk yasta evlendirilmek uzereyken intihar eden arkadaşının ardindan yıkıldı ama çilesi burada bitmedi, aksine daha yeni başlamıştı . Umuda giden yolda ailesini gözlerinin önünde katlettiler. Efraz Turkiyeye geldiğinde yanında kardeşim dediği minik Aden'le birlikte bor görüldü , hırpalandı ama bu sefer ona umut Behzat oldu.
🗝 Elinizden bırakmadan okuyacağınız ama bir yandan da sürekli nefes alma ihtiyacı hissedeceğiniz iç burkan bir hikâye. Çoğu zaman hepimizin görmezden geldiği, hic yıllarmış gibi yanlarından geçip gittiğimiz kimsesiz , evsiz , barksız çocuklardan sadece birinin hikâyesi. Umarım bir gün bütün çocuklar ac kalma endişesi yaşamadan, yuvalarında mutlu olurlar. Belki de o gün dünya hepimiz için daha güzel bir yer olur.
🗝 Kitabın konusundan bahsettim , ben cok severek okudum, sizin de seveceginizi düşünüyorum.