2020 23. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2020 17:11
Yine çok değerli bir arkadaşımın bana hediye ettiği bu kitabı okumak ancak bugüne nasip oldu . Geç kalmış olmakla birlikte şunu da söyleyebilirim ki aslında tam zamanında okumuşum . Evet yazdıklarımda bir tezatlık olmuş olabilir ama aslında söylediğim şey çok açık . Kitabı mümkünse bir an evvel alıp okuyun ve muhtemelen kitaplığınızın en nadide köşelerinden birine koyacaksınız . Yani şimdiye kadar okumamış olmam bir geç kalmışlık olabilir. Fakat iki senedir kitaplığımda okunmayı bekleyen bu kitap aslında tam da okunması gereken bir zamanda okundu benim açımdan . Çünkü psikolojik olarak zor bir dönemden geçtiğim şu son zamanlarda , adından da anlaşılacağı üzere güzel bir teselli kitabı oldu benim için . Eserin muhtevası o kadar geniş ki ve altını çizdiğim o kadar çok satır var ki hangi birini bu platformda paylaşacağımı şaşırdım . Farklı bakış açıları sunması ise muazzam . Ayrıca , yazarın , birçok filozof, evliya , ayet ve hadisleri bir arada derlemesi de çok hoş bir karışım olmuş ve ikna edici olmuş dahası Fakat eserin eleştirebileceğim tek yönü , kendini sık sık tekrar etmiş olması . Çünkü belli bir noktadan sonra aynı şeyleri farklı cümlelerle okumak biraz yordu . Özetle tavsiye edilir efendim
Dervişin Teselli KoleksiyonuMecit Ömür Öztürk · Hayykitap · 201710,1bin okunma