·464 syf.····Okunma: 24 Temmuz 2020 19:55 Ah Dr. Edith Eger.. Açıkçası daha önce hiç otobiyografi okumamıştım çünkü pek bana hitap eden bir tür olduğunu düşünmüyordum ama Edith ve Magda'nın Naziler zamanı Autswitchz'de yaşadıkları, annesini sadece bir seçim sonucu kaybetmesi(ve bunun pişmanlığını yıllarca içinde yaşaması), o toplama kampından Amerikalı askerler sayesinde kurtulup yeni bir hayata atılması ve yaşadığı bu kötü zamanları eşi kız kardeşlerinden destek alarak asla yaşlı ya da vakit geçti demeden okuyup çalışıp psikolog olup insanlara yardımcı olması ve yardımcı olduğu insanlar sayesinde aslında içten içe kendine de yardım etmesi, dönüm noktalarından birisinin bunun sayesinde olması.. Bir dönemlerin olaylarını bir çok kişiden farklı şekilde dinleyebiliriz ancak o olayın bizzat içinde, bire bir yaşamış olan insanlardan dinlemek çok farklıymış bunu yeni yeni anlıyorum. İyi ki sizi ve sizin hayatınızı tanıma okuma şansım oldu Edith Eger, bana ne yaşanırsa yaşansın olaylara iyi yönden bakabilmeyi ve geçmişimizi affedebilmeyi öğrettiniz.