Kırlangıç Çığlığı Kitabının İncelemesi
2020 22. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese iyi günler dilerim! Merhabalar, bugün yine bir Ahmet Ümit kitabı incelemesiyle karşınızdayım. Önceki yorumumda da bahsettiğim gibi Ahmet Ümit, polisiye roman yazmakta ve bu konuda da oldukça başarılı. Kitaplarını çok severek okuyorum. Sayfalar adeta üçer beşer demeden kendini ilerletiyor ve bir bakmışsınız kitap bitmiş. Öyle bir olay akışı var ki, ha şimdi bulunacak katil diyorsunuz. Günümüz sorunlarına da değinmesi, kitaplarında beğendiğim diğer noktalardan biri. Kısaca şunu söylemeliyim ki, her kitabında olduğu gibi bu kitabında da büyülendim. Yalnızca Ahmet Ümit'in kitaplarının kronolojik sırası var sanırım. Onu atlamışım. *SPOILER* Önceki okuduğum kitapta birtakım bilgiler öğrenmiştim. Azez'i sahiplendiklerini ve Başkomser Nevzat'ın onu çok sevdiğini. Ama bu kitapta ilk defa karşımıza çıkıyor Azez. O yüzden biraz bana da spoiler oldu. Komser Ali hakkında da direkt bilgi sahibiydim. Bu yüzden bu kitapta karşıma çıkınca sonuca hemen vardım. * SPOILER BİTTİ* Kitabın arka kapağındaki yazıyı sizinle paylaşayım. "Cinayet işlemek bizi insan değil katil yapar. Bu duygudan haz almak ilkelliktir. Körebe lakaplı seri katil, 2012 yılında işlediği on iki cinayetin ardından kayıplara karışmıştır. Kurbanlarını çocuk tacizcileri arasından seçen Körebe, yeniden öldürmeye başlar. Adalete duyulan güvenin yerine linç kültürünün aldığı bir devirde gizli bir kahraman olarak görülmesi onu çok büyük bir tehtide dönüştürür. Nitekim adalet, bireylerin kendi yöntemleriyle kirletemeyecekleri kadar kıymetlidir."
Kırlangıç ÇığlığıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201939,9bin okunma