·232 syf.····Okunma: 23 Ağustos 2020 14:00 Bekleyiş nedir?..Hayatta her beklediğimiz şey gerçekleşir mi ? Tabi ki hepsi gerçekleşmez. Hatalarımız ve tercihlerimiz hayatımızı anlamlandıran şeylerdir. Bazen hayat bize bir fırsat sunar. Onu göremeyip kaçırmak tüm hayatımızı etkiler.
Peki bütün umudumuzu bağladığımız, gerçekleşmesini umduğunuz tek bir şeyi bekliyorsak ?
...
Uzun zamandır hakkında bir şeyler yazmak istediğim bir kitaba rastlamamıştım . Genelde vaktimi ve paramı ayırdığım kitapları seçerek alıp okumaya çalışıyorum. Ama çok azı içimde kabarıp dökmeme sebep oluyor. Çünkü kendime rastlıyorum böyle kitaplarda . Bu kitap kendi hatalarımın farkına vardırdı.Kendime dışarıdan baktım .
Çoktur hepimizin olmayacak şeyleri beklemişliğimiz .Herhangi bir olaya , bir kişiye ,ufacık bir ümide saplanıp bütün ömrü bir bekleyiş uğruna çürütümüşlüğümüz.
Ne için ?
Olmayacağını bildiği bir şeyi neden ısrarla ,bekler insanoğlu ?
Kitabı bitirdiğimden beri bunu düşünüyorum.Drogo da gerçekleşmeyecek bir şey uğruna yıllarını geçirdi. Başka seçenekleri de vardı. Hayatı bambaşka olabilirdi. Beklemeyi seçti...
Sanırım soruların tek cevabı *kendi tercihimiz* olmalı. Cesaret edip yazgıyı değiştirmekte, onu beklemekte bizim irademiz.
Bu yıl bana çok şey öğretti . Her ne kadar kötü olsa da minnettarım beni iyi yönde uyandırıp değiştirdiği için .Ve bu kitapta tam zamanında karşıma çıktı . Hayatın bizi nereye ve nasıl sürükleyeceğini bilemeyiz.
Pişman olacağımız tercihler yapmama temennisiyle...