·510 syf.····Okunma: 25 Ağustos 2020 14:56 Din halkın afyonudur!
Hasan Sabbah'ın genç erkekleri sahte cennet hayaliyle kandırıp canlarını İsmaili öğretisi uğruna feda ettiklerinde cennete gideceklerini garantileyen Alamut kalesinin Yüce Efendisi.
Kitap içerisinde beni rahatsız eden cennetin sadece hurilerle dolu bir yer olarak tasvir edilmesi ,İslam dininin ve müslümanların sürekli olarak yerilmesiydi. Hasan Sabbah son derece kurnaz ,zeki, bilgili, araştırmayı seven ve insan duygularını çok güzel kullanabilen kendini peygamber ilan etmiş bir diktatör (yani benim gözümde ).
Ben kitabı buradaki incelemelerden merak ederek okumak istemiştim ama tam olarak beklentimi karşılamadı diyebilirim. Betimlemeleri çok güzeldi okurken yaşayabiliyorum o açıdan okumayı düşünen varsa tavsiye edebilirim.