···Okunma: 20 Aralık 2017 09:53 Üstadın neredeyse tüm kitaplarının son kısmında "meraklısı için notlar" isimli bir bölüm yer almakta. Kendisi bu bölümde her şiiri hakkında bir analiz vermekte. Bu bölüm hem şiirlerin daha iyi anlaşılmasını sağlamakta hem de şairin iç dünyasını gözlerimizin önüne sermekte. Keşke diğer şairlerimiz de kitaplarının sonuna böyle bir bölüm koymuş olsaydı. Adeta üstatla oturup dertleşiyor gibi hissediyor insan kendini.
Bu kitabının notlar kısmında belirttiği bir husus çok dikkat çekici. Kendimi toplumcu şiirler yazmaya adamış ve bu yolda epeyce yol almış bir insan olarak görürken, insanların benim aşk şiirlerime bu kadar tutunmaları beni çok şaşırtıyor diyor üstat özetle. Buna cevabını yine kendisi veriyor çünkü o halkın içinden kişilerle gerçek hayatlara dokunarak aktarıyor sevgiyi bizlere ve bu da okuru oldukça etkiliyor.
Bu kadar etkileyici aşk şiirleri yazmasının yanında, kendisinin de söylediği gibi toplumcu yanının ön plana çıkması, tarihsel süreçler hakkında bilgi sahibi olması ve yaşadığı coğrafyanın değerlerine, sorunlarına şiirinde yer vermesi kendisinin neden Attila İlhan olduğunu bize anlatıyor.
Değinilmesi gereken bir diğer nokta ise üstadın tüm şiir kitaplarının kapaklarında sandalye temalı fotoğrafların yer alması. Her bir sandalye kitabın özeti niteliğinde. Dikkatli okurların gözünden kaçmayacaktır. İmkanım olsa Attila İlhan'ın Sandalyeleri diye uzun bir yazı yazmak isterim.
Keyifli okumalar.