C. ➡️ Caner the CahilBender ✰
N. ➡️ Friedrich Nietzsche
C. Hocam 21. Yüzyılda Nietzsche'nin, kadınları değersiz gibi gördüğünü ve Aristotelesci sözde feministlerin de sizi ve düşüncelerinizi yerden yere çaldığını görüyorum. Bazı referans araştırmacı/yazarlar ise sizin kadınlara değil kadın düşkünlüğünüze olan öfkenizi hedef gösteriyor.
N. Aristotelesci felsefeci kadınlar mı 🤣🤣 yahu Caner senin dilin ne diyi gurban? Benden daha çok bir kadın düşmanı varsa o da Aristoteles'tir hele onun bir hocası var! Onun kafasında köle olmak kadın olmaktan daha soyludur.
C. Bay Friedrich konuyu dağıtmasak..
N. Tabii. Ben kadınlar üzerinden bir "Ubermenschen" yani üst insan tanımı yapma yoluna gitmek istiyorum müsaadenizle.
C. Buyrun hocam.
N. İnsan, kadın ya da erkek fark etmeksizin eksikliklerinden, zaaflarından kurtulması gereken bir canlıdır. Zaaflarını yenemeyen bir insan "üst" olamaz. Bu durumda bir kadının erkeği ya da erkekleri cazibesi, edası, güzelliği yani ''kadınlığı''yla oyuncak etmeye çalışmasına ve erkeklerin kendilerini onlara kaptırmasına karşıyım.
C. Peki, cinsleri yer değiştirdiğimizde de düşünceniz aynı kalır mı?
N. Hiç şüpheniz olmasın. Fakat bir erkeğin cazibesi ile kadınınki aynı değildir. Kadın akıl çelmek için erkek de ona kapılmak için yaratılmıştır doğası gereği.
C. Üst insan illa ki erkek mi olacak. Yani bir kadın üst insan olamaz mı?
N. Ben üst insan deyimini kullanıyorum; üst ya da üstün erkek değil. Üst insan her ne kadar Eril bir silüet gözetse de mükemmel bir kadın mükemmel erkeklerden daha yüksek ve ender bulunan bir varlıktır. Kadın ikna gücü bakımından zaten aklı ve dişil cazibesi ile 1-0 öndedir.
C. Efendim böyle diyorsunuz da Tan Kızıllığı, Putların Alacakaranlığı ya da İyinin ve Kötünün Ötesinde gibi eserlerinizde kadınlar için uygunsuz hatta rahatsız edici şeyler söylüyorsunuz. Bu konu hakkında bir savunmanız var mı?
N. Yazdığım her şeye kefilim. Fakat hain kardeşim Elisabeth Ben öldükten sonra birkaç oynama yapmış ve bahsettiğiniz şu Hitler'in sadık bir kulu olmuş. Geçen internette okudum. Bakın o da bir kadın.
C. Sizin kardeşiniz ama 😎
N. Ha ne diyordum.. 3 kadın tipi vardır:
> eneme edilmiş kadın
> eneme edici kadın
> evetleyici kadın
Şöyle açıklayayım;
* ilki hadım edilmiş kadının kendisidir ve ondan korkulur,
* ikincisi ise hadım edici kadındır ve ondan da korkulur,
* üçüncü evetleyici kadındır ve ben bu kadınlara aşığımdır.
C. (Ulan bunlar bildiğin Derrida'nın fikirleri.. helal olsun lan Derrida'ya) devam edin üstad..
N. ilk kadın tipi hadım edilmiş olan yani, erkek olmak istemindeki feminist kadını temsil eder, ikinci kadın tipi toplumla birlikte düşünüp kadınlığı hadım edeni temsil eder, üçüncü kadın tipi ise bu ikisi de olmayan gerçek 'kadın'dır.
C. Hocam bu sorunun altında böyle bir cevap yatacağını inanın hiç düşünmemiştim. Peki gerçek kadın derken neyi kastediyorsunuz?
N. Gerçek kadın; ne erkekler peşinde koşarak kendisini perişan eden ne de toplumun penisi olarak tasvir ettiğim "ahlak" ile kendisini perişan eden olmayıp kendiliğindenliğiyle serimlenen kadındır.
C. Gerçekten şaşırdım.
N. Caner, benim akıllı öğrencim "Derin düşünen insanlar, anlaşılmak için herkesçe kabul edilen yüzeysel kalıpları taklit etmek zorunda olduklarından, başkalarıyla ilişkilerinde genellikle komik duruma düşerler."
C. Haklısınız hocam. Sizi herkes anlasaydı derinlik nerede kalırdı?
N. Schopenhauer'in şu sözünü çok severim: "Üslup zihnin fizyonomisidir."
C. Hocam çok teşekkür ediyorum. Var mı yapabileceğim bir şey.
N. Bir meyve tabağı hazırla da yiyelim küçük Goethe.
C. (Ulan küfür mü etti yine bu 🤔🙄)
Devamı gelecek...
Bir insanın adı Friedrich ise korkacaksın.. bak Engels, bak niçe, bak schelling, Holderlin, Schiller, Hayek, Schlegel vs vs vs hepsi sıkıntılı Tayfa 🤣🤣