2020 116. kitabı
Güçlükler ne kadar çok olursa, içinde bulunduğumuz durum ne kadar kötü olursa, bunlara karşı koyabilmek için neşemiz, gücümüz de o derece büyük olmalıydı. . . Brontë kardeşlerin en küçüğü Anne Brontë bu kitabını yazarken biraz ablası Charlotte'un biraz da kendisinin zengin aileler yanında mürebbiye olarak geçirdiği günlerden esinlenmiş. Romandaki Agnes biraz da Anne'in kendisidir. Anne Brontë çocukluğunda yaşadığı amansız bir hastalık yüzünden ablası Charlotte'un kollarında 29 yaşında can vermiş. Öyle üzüldüm ki bu duruma. Anne ailenin şairi olarak biliniyor ve bu kitabında da şiirsel anlatım ağır basıyor. . . Kitap Agnes Grey'in ağzından anlatılıyor. Kıt kanaat geçinen bir ailesi var ve onlara destek olmak için durumu iyi olan ailelerin yanına mürebbiye olarak gidiyor. Ikinci gittiği ailenin yanında hayatı değişiyor. Belki de aşka yelken açıyordur kim bilir. . . Ah Brontë kardeşler beni benden aldı şu son dönemde. 3 kardeşin de kitapları muazzam derecede güzel. Agnes Grey de mükemmel bir kitap. Dili aşırı derecede akıcı ve sade. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Kitabın basımı maalesef yok. Ben nadirkitaptan almıştım ve cidden çok eski. Elimde kalacak diye korktum ama şükür okumamı bitirdim. #parlakmeltemkitapligi
Agnes GreyAnne Brontë · Doğan Kardeş Matbaacılık Hayat Neşriyat · 1970138 okunma