·760 syf.····Okunma: 30 Ağustos 2020 02:44 Monte Cristo Kontu iyi ki okudum dediğim kitaplar arasında yerini aldı. Hatta baş köşede yerini aldı da diyebilirim. O kadar muhteşem bir anlatımı var ki kitabı okumuyor adeta yaşıyorsunuz.
Uzun bir süre de hafızanızı silinmeyecek bir macera sizi bekliyor diyerek yorumuma başlıyorum
Kitabın arka kapak yazısında anlatıldığı kadarıyla konusuna değineceğim. Edmond Dantes genç ve başarılı bir denizcidir aynı zamanda çok güzel giden bir de ilişkisi vardır. Evleneceği gün başına bir felaket gelen Dantes, hayatının dönüm noktasını yaşar. Onu kıskanan insanların iftirasına uğramıştır. Kalbinde en ufak bir kötülük olmayan bu genç, gerçekleri anladığında bambaşka bir adama dönüşür. Kötü giden talihini değiştirecek birtakım olaylar silsilesi yaşar.
İhanet, dostluk, entrika, aşk, macera ve birçok konunun daha muazzam bir şekilde işlediği bu kitabı mutlaka okumalısınız. Kitabın kalınlığı asla gözünü korkutmasın su gibi akıp gidiyor dediğimiz kitaplardan kendileri. Okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. (not:benim iki haftada okumam tamamen tembellikten ve kitabın bitmesini istemememden kaynaklanıyor).
Birinci ciltten sonra hemen ikinci cilde başlama kararı aldım -ki bence tüm olaylar tazeyken bunu yapmalısınız siz de- Diğer cildi de bitirdiğimde büyük bir burukluk yaşayacağımı biliyorum ve bunun üzüntüsü şimdiden tüm kalbimi kapladı.