2020 13. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2020 18:03
Okuduğum ilk Agatha Christie romanıydı ve aynı zamanda ilk kitap yorumum olacak. Agatha Christie'nin "Fare Kapanı" adlı oyunu 12 Nisan 1958'de Büyükelçiler Tiyatrosu'nda 2.239'uncu kez oynanmış.Bununla,Londra'da oynanan en uzun süreli tiyatro oyunu rekorunu da kırmış. Daha sonrasında ise çok iyi olacağını düşündüğü başka bir oyun için büyük beklentileri varmış. "Jüri Kararı" adlı bu oyunu halk tarafından beğenilmemiş ve kısa süre sonrada kapanmış. Agatha Christie bu olaydan sonra pes etmeyip "Beklenmeyen Misafir" adlı oyununu yazmış ve bu oyun 18 ay boyunca tam 604 kez oynanmış. Beklenmeyen Misafir esrarengiz bir cinayet öyküsü olarak tanımlanabilir. Richard Warwick başına gelen talihsiz bir olay nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur. Zorluklar onun karakterini düzeltmemiş aksine tüm kötü yönlerini kamçılamıştır. Kindar,sadist,zalim,alkolik bir adamdır. Richard Warwick sisli bir gecede esrarengiz şekilde öldürülür. O sıralarda arabası hendeğe girmiş olan Michael Starkwedder yardım istemek için girdiği evde tekerlekli sandalyesinde ölü olan Richard Warwick ile karşılaşır,yanındaysa elinde tabanca tutan şık bir kadın durmaktadır. Bu kadın Richard Warwick'in eşi Laura Warwick'tir. Kadın,kocasını öldürdüğünü iddia eder ama gerçek çok daha farklıdır. Bana göre yazar dilini çok ustalıkla kullanmış, hatta öyle ki sonlara doğru herkesin katil olduğunu düşünüp herkesten şüphelendim diyebilirim. Sonunda tam her şey bitti olay çözüldü dediğim anda ters köşe oldum ve gerçekten etkileyici bir sondu. Fakat anlayamadığım bir kısım oldu. Kitabın sonlarına doğru Bayan Warwick, Michael Starkwedder'a bir mektup veriyordu daha sonrasında ise geri alıyordu. O mektubun içeriği ne olabilir? Tahminleri olan varsa ve beni aydınlatırsa gerçekten sevinirim.
Beklenmeyen MisafirAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20245,6bin okunma