·456 syf.····Okunma: 01 Eylül 2020 19:06 Martin Eden aşk, bireysel gelişim ve mücadele içindeki bir gencin hayatı. Aşkı ile arasında olan sınıf farkına rağmen kendi gelişimi ve sevdiği kız uğruna verdiği büyük mücadele de ne kadar kararlı ve karşısına çıkan tüm yokluklara ve zorluklara rağmen pes etmeyen aşkı için girdiği bu yolda kendi gelişimini tamamlayan ve uğruna mücadele ettiği aşkına kavuşamayan azimli ve çalışkan bir gencin hikayesi olmak istediği hayatla aslında son bulmuştu. Uğruna mücadele ettiği şeyi başarmıştı aslında ama toplumun iki yüzlülüğü bir tokat gibi çarpmıştı Eden ın suratına ve onda o kadar büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı ki uğruna hayatını değiştirdiği kadın bile yabancıydı artık ona. Artık hayatta isteyebileceği bir amacı mücadele edebileceği bir hedefi kalmamış ve büyük hayal kırıklığı ve iki yüzlülük karşısında kendisine iyi gelen ne bir insan ne uğruna yaşabileceği bir amacı kalmıştı ve sonunda kendisi için doğru olduğunu düşündüğü ölümü seçti. Bana gösterdiğin bu hayat mücadelesi ve çalışma azmi için teşekkürler Bay Eden.