···Okunma: 01 Eylül 2020 19:59 Üzerine epey konuşmak istediğim, psikolojik alt metinlerle dolu, metaforların yarıştığı, ideaların canlandığı, nefis müzikler dinlediğim, bilinç altı bilinç üstü alemlere yolculuk yaptığım ve tüm bunları her zamanki sade üslubuyla, o doğaüstü olaylar sanki çok normalmiş gibi anlatan Murakami’nin 69 yaşında yazdığı kitabıdır.
Kumandanı Öldürmek yine Murakami’nin o meşhur kendine has ögelerini içerirken ben kitabı daha çok hayranlarına yönelik yazılmış bir otobiyografi romanı olarak değerlendiriyorum.Sebebi ise daha münzevi bir kitap olması, sadece damaktaki o tadı seven insanların yüzlerce sayfayı zevkle okuyabileceğine inanıyorum.Baş kahramanımız yine bir münzevi; rafine bir müzik zevki var, maddi durumu pek iyi olmasa da her şeyi olduğu gibi bunu da pek kafasına takmıyor..
Murakami kitaplarının vazgeçilmezi olan müzik yine bizi sarmalamaya devam ediyor. Don Giovanni ‘yi ve Strauss’un Güllü Şovalye’sini araştırıp hemen dinledim. Ayrıca resim sanatının birçok inceliği hakkında bilgi edindim. Bir romanın aurasının bu kadar sanatsal güzelliği yayması beni çok keyiflendirdi.Murakami seviyorsanız tavsiye edeceğim bir kitap..