2020 312. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2020 13:34
Selam️ Tarık Tufan sevdamı,her kitabı defalarca okuduğumu artık herkes bir parça aklına kazımıştır diye düşünüyorum. Düşerken’de o kitaplardan biri oldu benim için. Ama daha başka. Ben de kitabı düşerken okudum. Hayatımın belki de dönüm noktası sayılabilecek bir yerindeyim ve haberim yok. Ne yapılır bilmiyorum. Ne İshak ne de Jülide gibi bırakıp gitme şansım var. Çünkü gitmek ölmekle aynı. İshak bunu bilse yine de gider miydi? Kestiremiyorum ama giderdi. Konusuna çok hafif değineceğim. İshak evli iki çocuk babası. Jülide onun üst katında yaşayan bir ressam. Mahallelinin dilinde “tuhaf kadın”. İshak akıtan banyo için evine gidiyor Jülide’nin ve ilk kez o zaman diyaloğa giriyorlar. İshak ertesi akşam tekrar gidiyor. Jülide çok güzel,iş bitiyor. Ama İshak yine gidiyor. Oturuyorlar kahve içiyorlar 2 akşamdır yaptıkları gibi. Ve biz sonrasında çıktıları sonu olmayan bir yolu okuyoruz. Paramparça hayatlar var,kabul ediyorum ama bir de karmakarışık olmuş hayatlar var. Onları yazması da okuması da her şeyden zor benim için. Ortada ne elle tutulur bir şey var ne başka bir şey. Bazen İshak’tan bazen Jülide’den okuduk. İkisi de o kadar naif ruhlara sahip ve yaraları birbirine o kadar yakın anlatılmış ki bölümlerde anlatan değiştiğinde hiç zorluk çekmedim. Birbirine hiç benzemeyen yaralar bile böyle anlatılabilirmiş demek ki. İshak’la Jülide’nin beraber yaşadığı her şey,yollarını ayırmaya karar verdikleri an bile çok kıymetliydi. Jülide okuduğum en güzel uyumsuz karakter. İshak da tanıdığım en naif tesisatçı. Aranıza bir bağ yoktu. Birbirinizi tanımıyordunuz,aşık olmadınız. Ama yan yana çok güzel durdunuz. Her dönüp okumak istediğimde de öyle güzel duracağınızdan eminim. Başınızdan geçen her şeyle çok güzeldiniz. Tanıklık ettiğinize hiç pişman olmayacağınız bir hikaye onlarınki,düşerken denk gelenlerin hikayesi. Şimdi çoğalmış yalnızlıklarımızı yan yana koyup birlikte yürüyoruz. Resim yapmak ve acı çekmek gibi iki marifetim var. Oysa şimd kırık dökük bir yazgım var. Uyumsuz bir kadınım ben. Uyumsuz bir kadınım ben. Uyumsuz. Bir kere daha söyleyecek gücüm yok. Bazen tekrar ettikçe acısından kurtulurum zannediyorum. Olmuyor.
DüşerkenTarık Tufan · Profil Kitap Yayınları · 20188,5bin okunma