2020 71. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2020 19:29
!!!!! BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ !!!!! Koridor Yayınları- 64 Sayfa Rus edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Gogol Bir Delinin Hatıra Defteri'nde, aşık olduğu kızın bir aristokrat ile evleneceğini öğrendiğimde hayatla bağlantısı kopma noktasına gelen bir adamın deliliğe teslim oluşunu anlatır. Trajikomik olaylara yol açan Rus hiyerarşisinin çürümüşlüğünü ve sınıf ayrımının toplumu ezen baskısını ele alırken, bir yandan da hayatta kendine bir yer bulmaya çalışan insanın umutsuz arayışını ortaya koyar. (Arka Kapak) . Kitap belli tarihlerde yazılmış günlük sayfalarından oluşuyor. Bazı günlük sayfaları çok kısa iken bazıları da oldukça detaylı. Kitaptaki karakter Rus halkının sınıf ayrımını çok net yansıtıyor. Sevdiği kadının başkası ile evlenmesi sonucu aklını kaçıran adam, köpeklerin yazışmaları olarak nitelediği mektup yığını okuduktan sonra tamamen akıl sağlığından oluyor. Birçok Rus yazarın ele aldığı 'sınıf ayrımı' konusu bu kitapta da ön planda. Çok kısa olması ve günlük sayfaları şeklinde olması kitabı kolay okunur kılıyor. Ben okurken hiç sıkılmadım ve kısa sürede bitti. Şimdiden iyi okumalar. Sağlıkla kalın 8/10 . Günlüğe atılan tarihlerden birkaçı -Günsüz bir tarih Tarihsiz bir gün -Günü anımsamıyorum Ay zaten yoktu Ne olduğunu şeytan bilir -Aynı yılın Şubat'tan sonra gelen Ocak ayı:) .
Bir Delinin Hatıra Defteri - Palto - BurunNikolay Gogol · Koridor Yayıncılık · 201717,5bin okunma