DOKUDÜNYA || YORUM
2020 142. kitabı
#masaldankitaplik İthaki’nin karanlık kitaplar serisi uzun zamandır ilgimi çok çekiyordu. Sonunda bir kitabını okuyabildim. Açıkçası karanlık kitaplık denilince ben daha çok korku- gerilim tarzı olduklarını düşünmüştüm ama bende hiç öyle bir etki bırakmadı. Kitapların yazım tarzı ve oluşturulan dünya biraz eksantrik ve karanlık aslında. En azından ben ne gerildim ne de korktum. Kadim bir varlığın ve büyünün bolca bulunduğu bu dünyayı daha önce okumadığınız bir tarz olduğunu sizlere temin edebilirim. Çünkü gerçekten de çok farklı bir havası vardı kitabın. Kısaca size konusundan bahsedeyim. Baş karakterimizin ismi Cal. Kendisi sıradan bir insan. Kitabın tabiriyle bir Guguk. Bir de Kahinsoylular yer alıyor. Kahinsoylular bir zamanlar yaşadıkları tehlikeden dolayı kendilerine bir sığınak dokuyorlar. Bu da elbette ki gizemli halımız oluyor. Kahinsoylular bu halının içinde yaşamlarını sorunsuzca sürdürebiliyorlar. Yaşadıkları yeri ise Füg diye adlandırmışlar. Oldukça muhteşem, hatta kitapta cennet diye tabir edilen bu yer gerçekten yaşanmaya değer gibi görülüyor. Gerçek dünyada ise Guguklardan bazılarını bu halıyı korumakla yükümlü hale getirmişler. Nedeni ise Kahinsoyluları yok etmeye çalışan Immacolata ve Shadwell gibilerinden korumak için. Cal babasının yanında yaşayıp ona ve onun güvercinlerine bakarak hayatını sürdüren sıradan bir gençtir. Bir gün güvercinlerinden birinin kaçması üzerine onu yakalamak için takibe alıyor. Ve gördüğü acayip şey üzerine kafası biraz karşıyor. Gücercinlerin sürekli daire çizerek belli bir yerde dolandıkları kafasını karıştırıyor. Bir de halı var tabi. Halıyı görünce çok farklı bir hisse kapılıyor ve Füg denilen bir yeri görüyor. Cal oraya Harikalar Diyarı diye adlandırıyor fakat aslında orası Cennet diye geçiyor kitapta. Bir de Suzanna karakteri yer alıyor. Kendisi de halının koruyucusu olan Mimi’nin torunu. Kitabın kurgusu çok geniş ve ayrıntılı gerçekten. Biraz karışık anlatmış olabilirim fakat bu bile beni çok zorladı. Kitaptaki bazı kısımlar çok anlamlıydı. İnsanların körü körüne olan bağlılıklarını çok net bir biçimde görebiliyorsunuz kitabın bir kısmında. Kitabı severek okudum gerçekten fakat neden bilmiyorum biraz bıktırdı beni. Okurken su gibi akıp gidiyor fakat ara verince okuma isteği gelmiyordu. Bir kez daha okumak istediğim bir kitap değil mesela. Evet çok orijinal ve bambaşka bir kurgusu vardı ama çok içime sinmedi gerçekten. Kitaba puanım 3.5/5 oldu. Sizler de okuyup kendi düşüncelerinizi benimle paylaşabilirsiniz. Şimdilik bu kadar, hoşçakalın! Puanım:3.5/5
DokudünyaClive Barker · İthaki Yayınları · 2018195 okunma