·132 syf.····Okunma: 08 Eylül 2020 23:12 Hepimizin Tanıdığı O Süper Kahraman
“İnsanın her şeye alışması doğasından geliyordu, ama bu; insanın doğasından ziyade doğanın insanı her şeye alıştırmasıydı.”
Çağdaş Türk Edebiyatı okumalarımda bu kez İnan Köse’nin Hepimizin Tanıdığı O Süper Kahraman adlı öykü kitabını okudum. Kitap toplam 9 öyküden oluşmakta. Öykülerin bazıları tam bir mahalle(Alibeyköy) anlatısıydı. Yazarın çocukluk döneminin ve yetiştiği ortamın yansımalarına rastladığımı söyleyebilirim. Kitaptaki bazı öyküler ise modern zamanı eleştiren akıcı aynı zamanda düşündüren tarzdaydı. Biraz klişe olabilecek ama öykülerin dili gerçekten akıcıydı, bir günde okuyup bitirdim. Özellikle ‘Ağaçta Üç Gün Asılı’ öyküsünü ve kitaba ismini veren öyküyü beğendim. Şunu da belirteyim bence yazar mahalle anlatılarına devam etmeli, okurken o samimi ortamı teneffüs edebiliyorsunuz. Kitabı bitirince aklıma sadece şöyle bir şey takıldı: gerçekçi öyküler dışında gizemli veyahut ambiyansı farklı öyküler de denenebilir miydi? Tabii bu yazarın dünyası... Yazarın daha önce çıkan “Sinek” adında bir romanı var, mahalle anlatısına sahip olduğunu tahmin ediyorum ve yakın zamanda onu da okumak istiyorum. Herkese sağlıklı, keyifli ve verimli okumalar dilerim.