Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur.Farklı olan yürek ve niyettir.
2020 42. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2020 14:19
Öncelikle belirtmek isterim ki bu kitap hakkında kurgu olduğuna dair spekülasyonlar olsa da yazarın deyimiyle kitap gözleme ve deneyime dayanıyor. Ve bende okuduklarımın,Aborjin kabilesi olmasada,dünyanın herhangi bir köşesinde halâ doğal yaşamla iç içe ve doğayla et-tırnak misali uyumlu yaşayan,Yaratıcıya teslim olmuş ve onun yolunu takip eden insanların olduğuna canı gönülden inanmak istiyorum. Kitapta kendini geliştirmiş,eğitimli,modern bir Amerikalı kadının Aborjinlerin davetiyle Avustralya’da yaşadığı, 4 aylık bir yürüyüşün hikayesi anlatılıyor. Mutant adı verilen kahramanımız, çölde hayvanlarla ve bitkilerle uyum içinde yaşamayı öğrenirken;karşılaştığı her zorlukla hem kendi dayanıklılığını keşfeder hemde Aborjinlerin kendi deyimleriyle”Gercek İnsanlar” ın kültürleri ve bilgelikleriyle yoğrulur. Gerçek İnsanlar,Mutantı büyük bir samimiyet ve alçakgönüllükle aralarına kabul etmişler ve ona kainatın sırlarını,doğanın mucizelerinin nasıl hem temel ihtiyaçlar hem de şifa olduğunu yaşatarak öğretirler. Sürekli biriktirme,satın alma, tüketmeye dayalı yaşayan biz modern insanların nasıl özümüzden koptuğunu gözler önüne seriyor kitap.Zira ihtiyacımız olan herşey doğanın kucağında bize sunulmuştur çoktan. Aborjinlerin Mutant aracılığıyla modern insanlara duyurmak istedikleri mesajları var.Ve eğer yeryüzündeki tüm canlılar bütünün bir parçası olduğunu kabul ederlerse daha yaşanılabilir dünya için geç kalınmış sayılmaz. Kitabın vermek istediği mesajı alır da yolumuza öyle devam edebilirsek eminim ki yüreklerimiz çok yüce bir amaçla dolacaktır. Sevgi ve Muhabbetle..
Bir Çift YürekMarlo Morgan · Klan Yayınları · 201927,5bin okunma