2020 43. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2020 18:43
Martin Eden... Kesinlikle okuduğuma pişman olmadığım bir baş yapıt. Bir eser yıllar önce yazılmış olsa bile nasıl bu kadar günümüze hitap edebilir. Burada Jack London'un harika üslubu ve inanılmaz hayal gücü giriyor devreye. Bir gencin hayata tutunma çabasını okuyoruz. Normal bir hayat istiyor sadece. Mutlu olduğu normal bir hayat. Ama bu hayatı yaşarken ilkelerinden de vazgeçmiyor. Amacına ulaştığında ise her şey için çok geç oluyor. Kitabın sonu beni oldukça hüzünlendirdi. Beni etkileyen diğer bir şey ise ünlü olduğunda asla değişmemesi. Tam tersine gönderdiği tüm eserlerin aslında yıllardır yazılmış olması ve hepsinin zamanında reddedilmesi. Günümüzde de böyle değil mi? Bir referans, bir farkındalık , bir reklam imgesi olmadan ne kadar değer veriliyor sanatçıya. Aşkını bile dolu dizgin yaşayamadan kıymeti bilinmeden aramızdan ayrılan bir kitap karakteri... Günümüz dünyası daha nasıl özetlenebilirdi hiç bilmiyorum.
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025135bin okunma