2020 12. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2020 09:59
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın okuduğum ilk kitabı. Hayri İrdal isimli bu adamın ağzından dinlediğimiz muhteşem gözlemler ve ruh tahlilleri olan muazzam kitap. Fazlaca karakter mevcut ve tabiri mazur görün hepsi de kafadan çatlak. Yazarımız özellikle karakterlere böyle özellikler yüklemiş. Kitaptaki kimse mükemmel değil kendilerine has takıntıları, yaşama tarzları,hayatı yorumlama şekilleri var. Hayatın içinden bir kitap. Hepimizde olan özellikler aslında karakterlerde biraz daha baskın gösterilmiş. Bu yüzden insan psikolojisi üzerine meraklıysanız mutlaka okuyun okutun. Doktor Ramiz ve Hayri İrdal'ın diyaloglarında terapi koltuğunun bir ucuna siz de oturun.Tüm dikkatinizi vererek okuyun. Ben kitabı sınav dönemim yakınken okumaya başlamıştım. Hayran hayran okurken son 100 sayfa kala hiçbir şey anlamamaya karakterlerin olayın içine girememeye başladım. Yarım bırakmıştım. Sonra en baştan başladım ve her sayfasını her cümlesini dikkatle okudum hayranlığım kat kat arttı. Zamanla ilgili çok önemli noktalar üzerinde durup çok yerinde tespitler yapmış. Her istediğimiz şeye ayıracak zamanı bulabiliriz yeter ki zamanın akışının farkında olup bu dansa ayak uyduralım. Telaş yapmayın :) iyi okumalar
Saatleri Ayarlama EnstitüsüAhmet Hamdi Tanpınar · Dergah Yayınları · 202352,9bin okunma