Madame Bovary Kitap İncelemesi
2020 5. kitabı
Bu roman realizmin ilk ve önemli örneklerinden biridir. Avrupada romantizme karşı realizmin zaferini ilan eden eser olarak yankı uyandırmıştır. Konusunu gerçek yaşamdan konu alan bu eser roman kahramanı Emma Bovary’nin ahlaksız davranışlarını konu alıyor. Charles Bovary bir taşra doktorudur. Güzeller güzeli Emma Bovary ile evlenir. Emma maceraperest ve lüksüne düşkün bir kadın olmaya başlar. Evliliğinden, tek düze yaşamdan çok sıkılır ve kocası onu başka bir kasabaya götürür. İşte aslında olaylar tam olarak burada başlıyor. Emma burada çeşitli ahlaksız ilişkiler yaşar. Kocasını aldatır. Aynı zamanda yüklü miktarda borca girer. Bu olayların sonunda ne olacağını ben anlatmadan siz okuyup öğrenmelisiniz. Kitapta yer yer çok uzun betimlemeler var ve aslında buralarda çok sıkılmıştım. Kitabı bırakmak istedim fakat devam ettiğimde olaylar daha ilginç bir hal almaya başlayınca bırakamadım. Karakterlere gelince Charles gerçekten çok iyi niyetli ve eşine düşkün bir adam. Emma ise bana göre ne istediğini tam olarak bilmiyor ve sürekli bir arayış içinde. Yer yer çok sinirinizi bozacak davranışları var. Bence okunması gereken klasiklerden birisi ancak okurken sabırlı olmalısınız.
Madame BovaryGustave Flaubert · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201940,8bin okunma