···Okunma: 10 Eylül 2020 18:12 Sitede hevesle tıkladığım Balıkçılar'ın bu güzel platformda sadece 3 okunması olması beni oldukça üzdü.
Bu kitapla Remzi Kitabevi'nde her zamanki gibi belirli bir kitabı aramazken ve onlarca kitaba göz gezdirirken karşılaştım. Beni ona çeken neydi hala bilemiyorum. Kapağı değildi, yazarı hiç değildi çünkü adını dahi duymamıştım, Man Books Ödülü'nün nasıl bir ödül olduğunu ise içinde bulunduğumuz gün de dahil olmak üzere hala bilmiyorum. Belki kader belki süper kozmik güçler, kitabın arka kapağına göz gezdirdim ve benim olması gerektiğini anladım.
Nijerya kültürü ve politik durumunun arka planda sürekli çaldığı bir parça hayal edin, bu parçanın üzerine mistik öğeler (bu açıdan bana dini kitaplarda da defalarca bahsedilen kardeşlerin kavga ve açmazlarını hatırlattı) ve belki de şu güne kadar okuduğum en çarpıcı şekilde betimlenmiş kardeşlik ilişkilerini ekleyin. İşte bu Balıkçılar'ın oldukça kısa ve kitabın tüm can alıcılığını malesef tarif etmeye yetmeyen özetidir.
Her bölümün başlangıç kısımlarının betimlemelerle başlaması ve bölümlerarası ilişkilerin olduğu, sadece anlattığı hikaye açısından değil NASIL anlattığıyla da öne çıkan bu kitabın 1000kitaptaki fahri temsilciliğini üstleniyor ve çok daha geniş bir kitleye ulaşması için yazdığım bu mini destanı okuyacak kadar sabırlı olan sizlere iyi dileklerimle sonlandırıyorum.