Alıntısına denk gelip okumak istediğim kitaptı. Listeye eklemedim, devam edip etmeyeceğimi bilmiyordum çünkü . Yine de şimdi bitti ve birkaç meseleden bahsetmeliyim . Kitap argoyla , isyanla melankoliyle dolu ben bu duyguları yoğun yaşayan biri değilim öfkemi bile sessizce ağlayarak yaşarım, ağız dolusu küfür hiç etmedim haliyle okurken zorlandım . Ben ne okuyorum dedim kendime beni durduran kötü cümleler içinde gizlenmiş iyi cümlelerdi . Bunları da tek tek alıntı yapmakla uğraşmak istemeyip bu incelemede yer vereceğim. O halde kitabı okumama vesile olan alıntıyla başlayalım :
-Unutmuş gibi yaptığım her şeyi hatırlıyorum. Biliyorum hangi acımın hangi yarama denk düştüğünü. Sırf bu yüzden Loriana, aynaya bakarken gözlerimi gözlerimden kaçırıyorum.
Ne olur kimseye söyleme ama...
Çok yoruldum.
-Yürüyoruz,
Ellerin ellerimin dokunamadığı en tanrımsı şey
-Elbette ölümlerden bahsedeceğiz. Kötü olmak isteyeceğiz, bir kez daha kırılmamak adına
-Elbette uçurumlardan bahsedeceğiz. Dipsiz kuyulardan... Elbette kavuşulmamış masalların gerçekliğini savunacağız
-En zorudur, nefes alan birinin yokluğu. En zorundan bile daha zordur, size ölmüşsünüz gibi davranan birinin varlığı.
-Ve bence savaşmış olmak, kazanmış olmaktan daha mühimdir. Çünkü tarih; kaçanların değil, vurulanların adını ezbere bilir
-Birkaç yüzyıldır yorgunum ve birkaç asırdır tüm bunlar için çok küçüğüm
-Uykularım bölünüyor bazı geceler, korkunç bir labirentin çıkışını ararken yakalıyorum kendimi. Küçük bir kız çocuğu aralıksız yalvarıyor içimde..
Ama iyiyim..
-iyi ki doğdum!
“Haberiniz yok ölüyorum
-Neyi hakettiğinin kimse için bir önemi yok
-Sen, ” dedi, “şu denizin dibindeki balıklara benziyorsun. Onlar kadar çaresizsin. Hem birileri seni oradan çekip çıkarsın istiyorsun, hem kaçıyorsun yanına yaklaşmaya çalışan herkesten. Korkuyorsun! Bunu inkâr edeceksin. Hatta en çok korktuğunu inkâr edeceksin...
Boğulmaktan yorulmadın mı?
Ne kadar saklayabilirsin Kahkalarının ardındaki özlemlerini?
Ayakların parçalanana kadar koşsan bile Kendinden kaçabilir misin?
Seni alay edemediğin şeyler öldürecek! ”
-Ben, yokluğumun içini titreteceği biriyle tanışamadım.