2020 35. kitabı
Alıntısına denk gelip okumak istediğim kitaptı. Listeye eklemedim, devam edip etmeyeceğimi bilmiyordum çünkü . Yine de şimdi bitti ve birkaç meseleden bahsetmeliyim . Kitap argoyla , isyanla melankoliyle dolu ben bu duyguları yoğun yaşayan biri değilim öfkemi bile sessizce ağlayarak yaşarım, ağız dolusu küfür hiç etmedim haliyle okurken zorlandım . Ben ne okuyorum dedim kendime beni durduran kötü cümleler içinde gizlenmiş iyi cümlelerdi . Bunları da tek tek alıntı yapmakla uğraşmak istemeyip bu incelemede yer vereceğim. O halde kitabı okumama vesile olan alıntıyla başlayalım : -Unutmuş gibi yaptığım her şeyi hatırlıyorum. Biliyorum hangi acımın hangi yarama denk düştüğünü. Sırf bu yüzden Loriana, aynaya bakarken gözlerimi gözlerimden kaçırıyorum. Ne olur kimseye söyleme ama... Çok yoruldum. -Yürüyoruz, Ellerin ellerimin dokunamadığı en tanrımsı şey -Elbette ölümlerden bahsedeceğiz. Kötü olmak isteyeceğiz, bir kez daha kırılmamak adına -Elbette uçurumlardan bahsedeceğiz. Dipsiz kuyulardan... El­bette kavuşulmamış masalların gerçekliğini savunacağız -En zorudur, nefes alan birinin yokluğu. En zorundan bile daha zordur, size ölmüşsünüz gibi davranan birinin varlığı. -Ve bence savaşmış olmak, kazanmış olmaktan daha mü­himdir. Çünkü tarih; kaçanların değil, vurulanların adını ezbere bilir -Birkaç yüzyıldır yorgunum ve birkaç asırdır tüm bunlar için çok küçüğüm -Uykularım bölünüyor bazı geceler, korkunç bir labirentin çı­kışını ararken yakalıyorum kendimi. Küçük bir kız çocuğu ara­lıksız yalvarıyor içimde.. Ama iyiyim.. -iyi ki doğdum! “Haberiniz yok ölüyorum -Neyi hakettiğinin kimse için bir önemi yok -Sen, ” dedi, “şu denizin dibindeki balıklara benziyorsun. Onlar kadar çaresizsin. Hem birileri seni oradan çekip çıkarsın istiyorsun, hem kaçıyorsun yanına yaklaşmaya çalışan herkes­ten. Korkuyorsun! Bunu inkâr edeceksin. Hatta en çok korktuğu­nu inkâr edeceksin... Boğulmaktan yorulmadın mı? Ne kadar saklayabilirsin Kahkalarının ardındaki özlemlerini? Ayakların parçalanana kadar koşsan bile Kendinden kaçabilir misin? Seni alay edemediğin şeyler öldürecek! ” -Ben, yokluğumun içini titreteceği biriyle tanışamadım.
İlişkiler
Küfrüm Aşar EdebimiNursen Yıldırım · Dokuz Yayınları · 2015825 okunma