2020 1. kitabı
merhaba! öncelikle buradaki ilk kitap inceleyişime böyle bir romanla başladığım için keyifli olduğumu söyleyebilirim :) çünkü bu roman kesinlikle favori ilk 3'üme giriyor. ilk olarak, kitapla ilgili çok şaşırdığım şey, yazarın, bu romanı 25 yaşındayken 2 haftada yazmış olması. cümlelerin derinliği, ana karakterin bu kadar iyi yansıtılması karşısında şaşırmamak neredeyse imkansız. romanı bitirdiğim andan itibaren büyülenmiş gibiydim. durağan bir roman olmasına rağmen beni içine çekti ve ana karakteri tam anlamıyla hissetmemi sağladı. zaten sonlara doğru gözlerimin sık sık dolduğunu itiraf edebilirim. ayrıca satırlarında kendimden çok şey bulduğum, en çok kez düşüncelerimin aynası niteliğinde olan cümlelerin altını çizdiğim romanlardan biriydi. eminim ki bu romanı okuyan çoğu insan da benim gibi 'sanki bu roman benim için yazılmış' diye zaman zaman içinden geçirmiştir. hem goethe'nin de dediği gibi: "Herkesin hayatında, Werther'in kendisine özel yazılmış olduğunu düşündüğü bir zaman olmaması kötü olurdu." :)
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,2bin okunma