Emre Ay...
2020 125. kitabı
Dikkat Dikkat! Bu şair, bu kitap, bu inceleme benim için çok özel ve çok değerli. :) Şu ana kadar birçok inceleme yaptım fakat bu inceleme oldukça farklı bir inceleme olacak. Öncelikle biraz yazardan bahsetmek istiyorum. Emre Ay : 1994 yılında doğdu. Gazi Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nden mezun oldu. Vurgu Edebiyat dergisinde, İşaret Kuşağı adlı dergilerde yazı işleri müdürü ve Kavim Yayınları şiir editörü. Hariç onun ilk göz ağrısı. 2019 yılında çıktı bu kitap. Ben daha çıkmadan evvel de şiirlerini okuma şeferine nail olmuştum. Çünkü Emre benim formasyon aldığım yıl sınıf arkadaşım olmuştu, ne büyük şans. :) Emre Ay deyince aklıma o formasyon derslerinden birinde onun İkinci Yeniciler'i anlattığı ders gelir. Ezbere okuduğu şiirleri, şiiri okurkenki hissiyatı... Tabii bir de onun güzel yüreği, saygılı, kültürlü, beyefendi oluşu, çalışkanlılığı, iyi niyetliliği ve birçok güzelliğe sahip oluşu. Güzel kişiliğinin yanı sıra Emre, gerçekten çok iyi bir şair. Şiirlerinin her biri ince ince işlenmiş, her biri sanat dolu her biri anlam derinliğine sahip şiirler. Sanırım ben hayatımda ilk kez bir şiir kitabını defalarca okudum, her okuyuşumda da ayrı bir zevk aldım. Daha ilk şiir kitabı olmasına karşın bu kadar kaliteli bir iş çıkardığı için arkadaşımla gurur duyuyorum. Onu ve onun şiirlerini övmek ile inanın bitiremem. En iyisi mi siz hemen bu kitabı edinip okuyun. Asla ama asla pişman olmayacaksınız. Gönül rahatlığıyla ve şiddetle tavsiye ediyorum. Okuyun, okutturun. Bir Emre Ay şiiri ile bitiriyorum incelememi: Madem bir adım var SÖYLE Madem bir elin var UZAT Epeydir kandan başka bir şey duymadım Kurşundan başka bir şey tutmadım etimde Uzaklar ve ölüm dediğin ÜTÜLÜ DURMUYOR KİMSEDE... Şiirle kalın, hoşça kalın :)
Şiir
HariçEmre Ay · Kavim Yayıncılık · 201920 okunma