2020 41. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2020 12:18
Ve yine nasıl bir kitap okudum ben ya ifadesi, bir tatmin olmuşluk hissi... Her iyinin içinde bir kötü, her kötünün içinde bir iyi vardır hikayesi. Tıpkı Ying ve Yang gibi. Herkes okuduğunda farklı bir şey almıştır kitaptan ve bana bu kitap çoklu kişilik bozukluğunun bir örneği gibi geldi. Aslında kitabın tasarımını yapan kişi de bunu vurgu yapmak istemiş sanki... Kitaba dönecek olursak, Dr. Jekyll herkes tarafından sevilen, eli açık, herkese yardım eden ve çevresi tarafından çok saygı duyulan bir doktordur. Ama çağına göre uçuk fikirleri olan bu yüzden de meslektaşlarıyla sık sık tartışan Dr. Jekyll, bir gün bastırdığı benliğinin korkunç karanlığını fark eder. Kitapta Dr. Jekyll kimsenin tanımadığı Edward Hyde isminde birine mal varlığını vasiyet eder ve yakın arkadaşları bu durumdan endişelenir. Yakın arkadaşlarından biri Bay Hyde'ın peşine düşerek onunla tanışınca bu endişeleri hat safhaya ulaşır. Peki Bay Hyde aslında kimdir? Bence herkesin okuması gereken, kitaplığına eklemesi gereken eserlerden biridir. Okumayı düşünenler hiiç beklemeden başlasınlar. İyi okumalar =)
Dr. Jekyll ile Bay HydeRobert Louis Stevenson · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,1bin okunma