2020 12. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2020 21:31
Bir kitabın kapağı ne kadar güzel olabilirse o kadar güzel ve orijinal. Evet okuduğum Murat Menteşin ikinci kitabı olması hasebiyle de diline bir nebze alışkındım. İnsan beynine yerleştirilen bir çip ile reklam şeklinde konuşmalarını sağlayan Masum Cici. İsmi ile hiç müsemma biri değildir kendileri. Yeğeninin ameliyatı için Masum Ciciye Ruhi Mücerret, namı diğer 100 yaşındaki gazimizi müşteri olarak sunan Civan Kazanova. Civanın sevgilisi Serpil Silahlıperi ile olan sürükleyici ve sanki bir sinemayı andıran anlatış tarzı. Ve tabi 100 yaşında olan Ruhi Mücerret'in 70 yaş farka rağmen aşık olduğu Nazlı Hilal. 'Yaşlı başlı adamsın bu ne aşkı torunun yaşındaki kıza bir de, tüü sana' demeden geçemiyor insan djjdjd. Ruhi Mücerret'in arkadaşı ve entel bir kişilik olan Avni Vav. Bir de içlerinden en sevdiğim karekter doktor Fujer Fuji. Mahsun Cici'nin eski sevgilisi ve Masum Ciciden intikam almak isteyen biri. Civan Kazanova bu kızı sevseydin be abi! Neyse arkadaşlar olay pepsi gemisi ile coca cola treninin çarpışması sonucu gelişen bir roman. Keşke bu sinema filmi olsa da bende şu director koltuklarında otursam diye hayaller kurmuş olabilirim kitabın bazı bölümlerinde. Hele bu Civan, Serpil ve Sahra'nın Timur Tümör'den kaçtıkları araba sahnesi ne güzel çekilirdi be! Neyse neyse kitap çok güzeldi. Okudukça murat menteş abimizin müzik filim şahsiyet entelektüelliği Google'de entelektüel aramalar yapmama vesile oldu. Bir de daha 1 ay önce önerilen bir şarkının kitapta karşıma çıkması kitaba 1 ay geç başladığım hissiyatı oluşturdu. Şarkı Serpil'in 7 yıldır öldüğünü zannetmesi ve bir anda Civan'ın karşısına çıkamsı ile bu şarkının civanın kafasında çalma sahnesi. Şarkı bu, youtu.be/uszsx3FUzdY amme hizmetidir:) Bir şarkı daha var, onu da çok sevdim. Artık onu da ilk sorana söylerim:) Son olarak hayatımın mottosunu içinde bulduğum bir söz ile kapatalım bari, "Hayat, satrancın aksine şah-mattan sonra da devam eder.” Isaac Asimov
Ruhi MücerretMurat Menteş · April Yayıncılık · 201818,3bin okunma