Ruhi Mücerret Konusu

Dublörün Dilemması ve Korkma Ben Varım’ın yazarı Murat Menteş’ten doludizgin bir roman daha! Sıkı tutunun! İstiklal Harbi’nin son gazisi, 100 yaşındaki millî kahraman Ruhi Mücerret; bir dünya starına nasıl dönüşüyor? Zaten ecelin menzilindeyken, esrarengiz psikopat masum cici’yi haklayabilecek mi? Mabet filozofu Avni vav`dan daha neler öğrenecek? Nazlı Hilal’e, 70 yaş farka rağmen nasıl açılacak? Ve son nefesinde kelime-i şahadet getirebilecek mi? Bir gözü mavi, diğeri kahverengi avare Civan Kazanova; elden düşme ruhunu, şeytana neden satıyor? Depremde yitirdiği Serpil Silahlıperi’yi unutmayıp da ne yapacak? Marifetli afet Fujer Fuji’den kaçarken neye yakalanacak? Kan kanseri yeğeni Ozan’ı hangi parayla tedavi ettirecek? Alınyazısındaki boşlukları neyle dolduracak? İntiharın eşiğinde tetikte beklerken, kimvurduya mı gidecek? Ziyadesiyle kahkaha ve bir nebze gözyaşı içeren bu serüvende trenler gemilere çarpıyor. İstiklal Savaşı, 85 yıl sonra devam ediyor. Şakaklar matkapla deliniyor. Uçaklar düşüyor. Kaybedenler şampiyon oluyor. Ölüler diriliyor. Serseri kurşunlar uçuşuyor. Ve reklamlar, müşterileri ele geçiriyor! *100 yaşından küçükseniz, bu romanı mutlaka okuyun!
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 1 dk.Sayfa Sayısı: 318Yayınlanma Tarihi: Mart 2013Yayınevi: April Yayıncılık
ISBN: 9786055162054Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Sezen B.

@yasmin25
03 Ağustos 2018 13:28
9/10 puan verdi
Canınız mı sıkkın? Sıcaklar sizi de benim gibi bunalttı mı? Kitap okuma hevesiniz mi kaçtı? Ee başka bir tarz deneme konusunda da katı kurallarınız yoksa, bu kitabı size rahatlıkla önerebilirim...:) Gelelim kitabın konusuna; aşk, savaş,aksiyon, dövüş, polisiye, din, felsefe ve tabiki güzel
199 etkileşim
Nefise Beyzanur Ersoy

Nefise Beyzanur Ersoy

@NBeyzanur_
06 Temmuz 16:54
10/10 puan verdi
Ruhi Mücerret kitabı en sevdiğim kitap tartışmasız. Bir gün benimle kahve içerseniz kesinlikle ağzımdan ismini duyacaksınızdır. Gerçekten Avni Vav'la tanışıp, Ruhi beyin mezar taşına ne yazdıracağı hakkında sohbet etmek isterdim doğrusu. Murat Menteş her kitabında insanı başka bir gerçekliğe sokup bunlar gerçek mi acaba diye düşündürüyor. Gerçekten böyle birileri var mı, keşke olsa... Çok seviyorum kesinlikle de tavsiye ederim.
3 etkileşim
Elvan

Elvan

@Elzg
08 Haziran 14:00
Puan vermedi
Tek kelimeyle olağanüstü bir roman. Bir solukta okunan sayılı kitaplar vardır ve şüphesiz "Ruhi Mücerret" onlardan biri. Murat Menteş'in uçsuz bucaksız hayal dünyasından çıkan bu macera ve biraz da aşk dolu roman okumaya değer nitelikte. İstiklâl gazisi Ruhi Bey sizi 100 yaşında olmanın güzellikleri -belki de karmaşası demeliydim- ile karşılaştıracak ve yaptıklarına inanamayacaksınız ayrıca Civan Kazanova hayatının derinliklerinde ilerlerken oradan çıkmak istemeyeceğinize eminim...
3 etkileşim
Baran Toprak

Baran Toprak

@Barannnnnnnnnn
26 Mart 23:22
9/10 puan verdi
Yaşayan son İstiklal Harbi gazisi 100 yaşındaki Ruhi Mücerret'in trajikomik hikayesi.. İnsanların beyinlerine çip yerleştirerek, reklam cümleleri söylemelerini sağlayan, İnsanların zihinlerini kontrol eden bir şebeke hakkında yazılmış bir kitap.. Kitapta çok kaliteli cümleler var ve kitap sık sık tebessüm ettiren eğlenceli bir tarza sahip.. Argo ifadeler olmasaydı muhteşem bir kitap diyebilecektim ama maalesef ki bazen çok saçma sözlerle bu muhteşemlik benim açımdan biraz söndü.. Reklamlarla ilgili yapılanlara gelince bence hepimiz ister istemez birer reklam aracıyız.. Giydiğimiz giysilerde, kullandığımız telefonlarda, araç gereçlerde hatta taşıdığımız poşetlerde reklam var. Çoğu zaman konuşurken bile fark etmeden ağzımızdan reklam dolu sözler çıkıyor. Bu açıdan bakıldığında kitap çok güzel şeylere parmak basıyor ve gerçekleşmesi çok da uzak olmayan öngörülerde bulunuyor. Son olarak uzun ömür sahibi olmanın vermiş olduğu zorlukları çok güzel bir şekilde görüyoruz. Bütün sevdiklerinin ölümüne şahit olmak, arkandan yas tutacak kimsenin kalmamış olması gibi zor durumlar insana iyi ki ölüm var dedirtiyor. Dünyaya bağ­lanmadan, hayata tutunmayı öğrenebilenlerden olmak dileğiyle, keyifli okumalar ...
13 etkileşim
Kitabsever

Kitabsever

@kitab_meleyi
25 Haziran 2022 00:44
7/10 puan verdi
"Öleceğini bile bile yaşayan tek canlı insan!" Bu sözleri sanki Ruhi Mücerret için söylemişler. Ölümü üzerine biçmiş ama bir türlü giyememiş 100 yaşlı gazi. Her an ölüme kavuşmanın hayalini kursa da, yaşamak onun alnına yazılmış. Civanla yolları kesişene kadar hayatı monoton devam eden
82 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Murat MenteşYazar · 14 kitap
İstanbul’da doğdu. Bisiklet tamiriyle uğraştı. Ufak tefek sihirbazlık numaraları öğrendi. Amatör olarak boksla ilgilendi. Yediği yumruklar dayanılmaz bir raddeye gelince ringlere veda edip şiir yazmaya koyuldu.  Dergi, gazete, yayınevi, televizyon gibi yayın kuruluşlarında çalıştı. İlk romanı Dublörün Dilemması [2005] yaygın bir ilgi ve etki uyandırdı.  Korkma Ben Varım [2008] Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘Yılın Romanı Ödülü’ne layık görüldü.  Şiirleri, Garanti Karantina başlığıyla yayımlandı [2009].  Alper Canıgüz, Murat Uyurkulak, Emrah Serbes, Onur Ünlü gibi yazarlarla birlikte Afili Filintalar adlı edebî hareket içinde yer aldı.  Ruhi Mücerret [2013], Menteş’in romancı olarak Türk edebiyatında açtığı özgün alanı genişleten bir eserdir.  Dördüncü romanı Antika Titanik [2018] ise yazarın evrensel sorunları edebiyatımıza taşıma çabasının bir ürünü.  2019’da çizer Hakan Karataş’la Derde Deva Randevu adlı, müteveffa yazarlarla söyleşilerden oluşan bir nevi ansiklopedik antoloji hazırlamaya başladı… Yaşayan bir kişinin -Göksenin Yıldırım’ın- gerçek hikayesini anlattığı Fink adlı romanda, [modern edebiyatımızda bir ilki gerçekleştirerek] baştan sona seci sanatını kullandı [2021] 2022’de ise anvargart bir çizgi-romana imza attı: Tabancalı Kız. Menteş’in yazdığı eseri, yine Hakan Karataş çizdi.  İlginç konuların işlendiği, edebî bakımdan yetkin ve kurgusu şaşırtıcı romanların yazarı Menteş 21. yüzyıl Türk edebiyatının öncü ve yenilikçi yazarlarından.

Ruhi Mücerret Sözleri ve Alıntılar

M. Hanefi Başegmez

M. Hanefi Başegmez

@Hanefi21
12 Mayıs 2021 21:15
"Yaşamak ölülerin de hakkı."
1.491 etkileşim
AsYa

AsYa

@asi571
13 Haziran 2022 12:08
Allah’ı bu dünyada görmek ister misin Ruhi bey? “Kim istemez?” Bir yetim çocuğun başını okşa. O zaman onun gözlerinde Allah’ı görürsün. Bir fakire yardım et. Onun gözlerinde Allah’ı görürsün. Bir kediye yiyecek ve su ver. Onun gözlerinde Allah’ı görürsün
907 etkileşim

@serendipity41
25 Temmuz 08:53
Ve… mazide kalan her şey kısa sürmüş demektir.
51 etkileşim

@serendipity41
25 Temmuz 18:46
Aşk, gençlerin oynadığı fakat ihtiyarların bildiği bir oyundur.
19 etkileşim

Ruhi Mücerret İletileri

Tümünü gör
🌿Merhabalar🌿 #188501228 E-KİTAPLAR Telegram E-kitaplar t.me/Pdf100000kitapa... Sayfama gelip bu iletiyi okuyorsan, bence kitap önererek yorumunu da ekleyebilirsin, şimdiden teşekkürler 🙏🙏 Her öneri birbirinden değerli benim için🥰 Değerli
Yaralarım üstünkörü sarılarak yeniden savaş alanına gönderildim. Ve hâlâ buradayım..
Yepyeni kitaplarım…
Afili Hafiye
’yi de aldım. Gelelim
Bülbülün Kırk Şarkısı
Bülbülün Kırk Şarkısı
’na… Yeşil baskısı vardı ve daha önce okumuştum ama kitaplığımda bulunsun diye bu siyah baskısını nadirkitap’tan aldım. Bu siyah baskıdan tekrar okuyayım diyorum. Kitap gelince şöyle bi bakayım derken giriş sayfasında 2015’ten kalma şöyle bir not gördüm. Pek de hoşuma gitti. İkinci elin böyle güzellikleri var.
Evrende yalnız mıyız bilmiyorum ama dünyada yalnızız.
Ruhi Mücerret
Ve mezar taşıma “Sizi ayakta karşılayamadığım için özür dilerim” yazdıracağım...