···Okunma: 27 Eylül 2020 07:28 Yazarın bize tanıtıldığı giriş bölümündeki şu cümle :"Gazetenin sahibiyle düştüğü bir anlaşmazlık sonucu, devlet büyüklerini küçük düşürücü şiirler yazdığı ve okuduğu gerekçesiyle ihbar edilerek, Konya Asliye Mahkemesinde yargılandı. Bir yıl iki ay cezası verilerek Konya Cezaevin'e konuldu."cümlesi
kitabı bitirdikten sonra size tam anlamını, yazarı açmış oluyor en azından ben kitabı bitirip tekrar bu cümleyi okuyunca bende daha fazla bir anlam ifade etti. Benim için bu cümleye karşılık gelen, kitap içerisinde okuduğum zaman " tamam ya işte bu Sabahattin Ali" diyerek bende tek çağrışım yapanın yazar olduğu öykü ise "Kurtla Kuzu" adlı öyküsü oldu. Daha önce birkaç kitabını okumuş olmama rağmen bana güzel bir insanın hediye ettiği bu kitapla sanki Sabahattin Ali'yle yeni tanışmış gibi hissettim kendimi. İçerisinde öykü ve azda olsa masalların bulunduğu bu kısacık anlatımlardan nasıl bu kadar ince ve güzel mesajlar verdiğini sorguladığım ve hayran olduğum bir kitap oldu.
Öykünün sonunda random yazarak, hatta emoji koyarak baya baya güldüğüm "Bahtiyar Köpek", acı acı tebessüm ettiren "Hakkımızı Yedirmeyiz", en çok şaşırtan "Çirkince" ve tabi ki yazarı hatırlatan "Kurtla Kuzu" öyküleri en beğendiklerim arasında yerlerini aldılar. Masallarda ise "Bir Aşk Masalı ve Sırça Köşk" favorilerim arasına girdi. Asla okuduğunuzda pişman olmayacağınız muazzam bir eser.