Derdâ ve Derda
2020 32. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2020 22:36
Herkese merhaba, hakan gündayın okuduğum ikinci kitabı oluyor AZ. ilk kitabına kinyas ve kayrayla başlamıştım şuan keşke girişi az ile yapmış olsaydım diyorum burda kullandığı dil daha akıcı ve daha anlaşılır gibi geldi bana kinyas ve kayra da çok muazzam bir eserdi tabii kesinlikle ama ara ara üzerinde çok düşünmeme sebebiyet veriyordu neysee a dan başlayıp z de biten şey sanırım tüm boyutlarıyla bu olsa gerek. Derdâ, sen neymişsin be kuzum her olayın her baş kaldırışın, kaldırırıken de bir daha boka sarman tüm bedeninle ve belkide tüm çaresizliğinle içimi talan ettin.. bazı kısımlarda gözlerimin dolduğu bile oldu.. Ve Derda yalnızlık korkusunun iliklerine kadar işlemiş olan kadersiz derda diğer adıyla mezarlık çocuğu.. tüm sahnelerin can alıcıydı özellikle anneni doğrayıp parçalaman seni tamamen gözümde kanunsuz bir insan yapmıştı. Oğuz ataya olan hayranlığın baştan aşağı büyüleyiciydi.. ona olan merhametin şevkatin belkide okumayı hep ertelediğimiz kitaplarıyla tanışamamıza vesile oldun.. derdâ ve derda iki ayrı karakterin mezarda başlayıp mezarda birleşmelerine, tesadüflerin çığır açtığı bir roman var elimizin altında okumayanalar ya da okumak isteyipte erteleyenler en kısa sürede tanışmalısınız bu kitapla.. herkese iyi okumalar diliyorum :)
AzHakan Günday · Doğan Kitap · 201926,9bin okunma