Kitap yorumum
2020 21. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2020 10:17
💠Geometri kitabını Mustafa Kemal Atatürk, vefatından bir buçuk yıl kadar önce, III. Türk Dil Kurultayı'ndan hemen sonra 1936-1937 yılı kış ayarında Dolmabahçe Sarayı'nda  kendi eliyle kaleme almıştır. 1936 sonbaharında Mustafa Kemal Atatürk, Özel Kalem Müdürü Süreyya Anderiman'ı yanına alarak Beyoğlu'ndaki Haşet Kitapevi'ne gönderip uygun gördüğü Fransızca geometri kitaplarından birer tane aldırttı. Bunlar, Mustafa Kemal Atatürk tarafından gözden geçirildikten sonra, yazılacak geometri kitabının genel taslağı çizilmiş oldu. 💠 Mustafa Kemal Atatürk, Geometri kitabını, çoğunluğunu kendisinin türettiği Türkçe terimlerle yazmıştır. Kullandığı ve tanımladığı terimlere kolay ulaşılması içinde alfabetik olarak sıralanmış ve yanlarına madde numaraları verilmiştir. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim dostlarım. Kitapla kalın dostlar 📚 📚 📚 #kitaptanalıntıları 💠 Cisim üç "Boyut" yahut "Direget" vardır. Uzunluk, genişlik ve yükseklik. Cisimler yükseklik olduğu gibi derinlik te vardır. 💠Misal: Minarede yükseklik vardır. Kuyuda derinlik vardır. 💠 Köşeleri ve bir kenarları ayni  olan ve diğer kenarları bu ortak kenarın iki yanında bulunan iki açıya "bitişik açılar" denir. 💠Misal: m ve n açıları iki bitişik açıdır. Bunların köşeleri A ve AC kenarları birdir. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #geometri #MustafaKemalAtatürk #panamayayıncılık #sayfa80
GeometriMustafa Kemal Atatürk · Panama Yayınları · 20182,418 okunma