Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 20 Eylül 2020 00:24 2 gün önce 1538'de meydana gelen Preveze deniz zaferinin yıldönümü olması güzel bir tevafuktu benim için. Çünkü yaklaşık 5 yıl önce Ankara'da AŞTİ'den aldığım ama henüz geçen ay başlayabildiğim ve de içeriğinde Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis'in deniz zaferleri ve nihayet Barbaros Hayrettin Paşa'yla yaptığı Preveze deniz savaşının sonunda korkudan kaçabilmek için gemisinin fenerlerini söndüren Andrea Doria'nın yer aldığı İskender Pala'nın "Efsane" adlı tarihi romanını bitirmem tam da bu günlere tesadüf etmişti.
Bu kitabın yazarı ben olsaydım "Efsane" yerine "Billure ile Alkala" gibi bir isim koyardım herhalde. Ama yazara karışılmaz sonuçta o ismi uygun görmüş :)
Neden bu ismi koyardım? Birbirini seven ama türlü manialardan dolayı kavuşamayan iki gencin hikayesi damgasını vuruyor bu kitaba.
Her ne kadar ilk bölümlerinde yoğun bir denizcilik terimleri bombardımanına tutulsam ve bundan dolayı haliyle sıkılsam da bir yerden sonra kitap hızlı akıyor. Siz de ilk bölümlerinde sabredip bir kaç bölüm sonraya ulaşma şansı bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim.