2020 16. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2020 21:11
Madalyonun içi eserinde, psikiyatrist yazar hastalarıyla olan görüşmelerinden en etkilendiklerini bir öykü gibi kaleme almış. Yazarın kendisinin de bahsettiği gibi tıbbi ve Latince tabirler ile karmaşıklaştırmadan her eğitim düzeyinden insanın anlayıp okuyabileceği durulukta eserini oluşturmuş. Hastalarının bilgileri değiştirilerek ve hiçbiri teşhir edilmeden sadece soruna odaklı bir yapıt hem psikolojik hem de edebi diyebileceğimiz okuyunca insanı alıp götüren türden. Kitabı okurken kişilerde genel olarak sevgisizlikten ve hoşgörüsüzlükten kaynaklanan ruh hastalıkları olduğunu görüyoruz. Ben okurken hastalıklardan çok altında yatan sebepleri daha bir merakla okudum ve kesinlikle anladım ki sevgisiz bir ailede büyüyen hiç kimse sağlıklı bir gelecek oluşturamıyor, nasıl bir dünyada büyürse büyüsün... Açıkçası ben bir TV dizisinden etkilenip kitabı okumaya başladım çünkü kitapların, filmlerde ve dizilerde yeteri kadar aktarılabildiğini düşünmüyorum, okuduğuma değdiğini söyleyebilirim. Okunası, güzel bir eser... En sevdiğim anlatılar -Çöp Apartman -Kelebeğin Ömrü -Tanrım ve Ben Oldu.
Madalyonun İçiGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 202021,5bin okunma