yaz bitmesin / iclal aydın
2020 67. kitabı
YAZ BİTMESİN 2004 te basılmış, basıldığı yıl yılbaşı hediyesi olarak artık görüşmediğim (ve hatta kitabın 2007den beri görüşmediğim fakat bir zamanlar yediğim içtiğim ayrı gitmemiş olan) bir arkadaşım hediye almış bana bu tatlı gülüşlü, gamzeli naif ama yazarlık yapmaması gereken #iclalaydın ın kitabını. Neden özellikle bu kitabı almış, ben neden okumuşum ve okurken neler hissetmişim düşünmüşüm bilemiyorum. Altı çizili tek satır yok kitapta beni etkilemiş olan. İclal Aydın’ın gazetedeki yazılarının derlemesi olan 160 sayfalık #epsilonyayınlarından çıkan kitabı bir kere daha okumak beni bir hayli yordu. Zira kitapta ne Türkçe kullanımına dikkat edilmiş ne de imlaya. ‘en güzel Türkçe konuşan sunucu olarak seçilmiş’ olan kadın hadi en demeyelim ama ‘KÖTÜ’ baya kötü bir Türkçe ile kaleme almış yazılarını. O gereksiz … lar, #yılmazözdil yazısı okuyorum gibi bir his verdi neyse ki onun gibi 3 kelimeye 1 enter a basarak yazmamış. Üçüncü kitabıymuş #yazbitmesin İclal hanımın. Hiç beğenmedim, zorla okudum, dikkatimi bile toplayamadım. Hadi çok kötülemeyim ‘kadın’ bölümü fena değildi. Sürekli bir ağlamaklı, bir depresif, efendime söyleyim, duygusal duygusal ve bir daha duygusal, olabildiğince öznel, hep kendinden ve yakın çevresinden, ilişkilerden bahseden… Ay yazarken gına geldi. Hiç bana hitap etmeyen bir tarz. Konular da hitap etmiyor ama belki kaleme alış şekli farklı olsa biraz daha severdim. Bir şans daha verir miyim yeni kitaplarına? Uzun bir süre hayır. Belki bir 16 yıl daha geçip bu kanaatimi unutursam neden olmasın? O kadar nitelikli kitap varken okunacak, İclal Hanım kusuruma bakmasın, bu kitapla kaybettiğiniz zamana yazık.
İlişkiler
Yaz Bitmesinİclal Aydın · Epsilon Yayınevi · 20041,363 okunma