2020 70. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2020 23:25
Çok çok çokk merak ederek başladım. Iyiki başlamışım. Kitap çocukların gözünden yine onların gündelik hayatlarını anlatır gibi başlıyor. En önemlisi de şu ki ırkçılığı bir çocuğun gözünden görüyorsunuz. Şöyle diyor Scout "Bak ama, Jem, bana kalırsa tek bir tür insan var. İnsanların hepsi insan." İncelemeler yorumlar hep ırkçılık üzerinden gitmesine rağmen ki aslında konuda bu ama çocukların sorularına nasıl cevap verilmesi gerektiği, nasıl konuşulması ya da konuşulması gerektiği çok güzel anlatılmış. Scout'un amcasıyla olan diyaloğu, çocuklarla nasıl iletişim kurulması ve hatta sadece çocuklar değil tüm insanlar arasında nasıl iletişim kurulması gerektiğine açık bir örnekti. Okurken çok heyecan beklemeden okumalısınız. Heyecan bekleyerek okursanız sıkılırsınız. Anlatım sade ve durağan bir şekilde sürüyor. Stabil anlatım halini hiç kaybetmiyor. Aralarda iki sayfalık nadir betimlemeler var ama sıkmıyor. En azından sayfalarca değil. Kendime kitabı okumasaydım ne kaybederdim sordum. Cevabımsa "Hiçbir şey" oldu. Ama okudum ne kazandım peki? Cevabı kitapta. Keyifli okumalar dilerim.
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Sel Yayınları · 201488,6bin okunma