·286 syf.····Okunma: 06 Ekim 2020 14:57 Merhabalar, Mitolojik kurguya sahip bir kitapla aranızdayım. Nanurjuk bir şaman soyundan gelen halk dilinde bir cadıdır. O doğduğunda dört geyik intihar etmiştir. Kendi halkı tarafından babasının ulu gördükleri bir ayıyı öldüresiyle dışlanmıştır. Dedesinin kardeşi ve halk bir olup çocuğu bir dağa bırakıp öldürmek isterler. Dedesi torununu bırakmak istemeyince onu korumak için ölüme sürüklense de annesi felç kalmış kocasıyla ilgilenerek acısını içine gömmüştür. Nanurjuk çok güçlü bir şamandır. Sudan sağ sağlim çıkan çocuğu tabiat ana kucaklar ve doğa ortamında büyümeye başlar. İntikamını sağlam tutan çocuk gelecek ile ilgili planları vardır. Zaman sonra halk pişman olur ve annesi ile birlikte kız çocuğunu aramaya koyulurlar...
...
Fantastik bir yanı olduğundan dolayı çok ilgimi çeken bir kitaptı. Fakat konunun çok yayılmış ve uzatılarak yazılmış olması hasebiyle ben bir puan oradan kırmış bulundum.
...
Alıntılar;
"Oğlunun başına gelenlere rağmen torununun ruhu korunsun diye o kutsal isim de karar kılmıştı Tingiyok. Üstelik Nanurjuk ismi devasa bir yıldıza da aitti. Boğa takımyıldızı yönünde ve 65 ışık yılı uzaklıkta bulunan kan kırmızı bir yıldızdı o. Yer aldığı takımın en parlak olanıyken, tüm kainatı da aynı anda izleyebilen eşsiz gözlere sahipti."
"Semamızın egemenleri Güneş ve Ay Tanrıları, bakın şu yeni doğana! Onu bağrınıza basın ki; kötü ruhlar ayaklarına dolanamasınlar. Siz aziz rüzgarlar, bulutlar ve havada dolaşanlar, Nanurjuk'un arkasında olun ki bir kuş gibi özgür olsun. Ey ulu dağlar, nehirler ve otlar duyun lütfen sesimi! Aranıza yeni bir yaşam geldi. Yol verin ona ki tohumlar eksin diplerinize ve sonunda bir çiçek olup açsın toprağızın üstünde."