2020
Cumhur Kitap

2020 150. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2020 15:36
Selam kitap sever dostlarım dreamabysss un moderatörlüğünde okuduğumuz @cumhurkitap yayınevinden çıkan #nanurjuk kitabıyla geldim. Tarzım olmayan ama beğenerek okuduğum bir kitaptı.Şamanlık üzerine bilgilendirici olan bu kitabı harika bir grupla okuduğum için çok mutluyum. İlgimi en çok çeken astral seyahatle ilgili olan kısımlardı.Yazarımızın dili gayet akıcı ve sürükleyici kitabı bitirene kadar elimden düşürmedim. Eninde sonunda insanoğlu doğaya karşı açtığı savaşı kaybedecektir.İnsanoğlu her daim doğaya bağlıdır.Kitaptan aldığım notları alıntılar kısmında paylaştım. Nanurjuk neden lanetli olarak doğdu? Doğaya bağlılık neden bu kadar kutsaldı? Kutup ayısı ruhu onları rahat bıraktı mı? Kitabı okuyarak soruların cevaplarına kavuşabilirsiniz.:) Fantastik kurgu tarzında olan bu kitabı tüm tanıdıklarıma öneriyorum. Kitapla kalın dostlarım.Saygılarımla. Banu Saygılı Balaman
2020 30. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2020 23:39
Merhaba sevgili kitap severler, uzun zamandan sonra tekrar sizlerleyimbugün sizlere bambaşka bir eserle geldim ayrıcaKitap yorumu yapmayı da özlemişim hani Güzel grubumuz olan @okuyucukadinlar #okuyucukadınlar ile okuduğumuz eserin moderatörlüğünü yapan @kitaphanemm.a teşekkür ederim 𝔖𝔢v𝔤𝔦𝔩𝔦 @banusaygilibalaman kaleminden @cumhurkitap çıkan #𝔫𝔞𝔫𝔲𝔯j𝔲k eserini okuduk Editörlüğünü Hakan Birol’un yaptığı bir “𝔖̧𝔞𝔪𝔞𝔫“romanı bu Bu eser benim için bir ilkti diyebilirim çünkü; 𝔖̧𝔞𝔪𝔞𝔫𝔦𝔷𝔦𝔪 hakkında az çok bilgi edinmiş oldum Grönland kıyılarında,buzulların içinde farklı gelenek göreneklerin olduğu bir yaşama tanıklık ettik bu eserde Farklı bir dünyaya geçiş yaptım sanki 𝔇𝔬𝔤̆𝔞y𝔞 𝔟𝔞𝔤𝔩𝛊𝔩𝛊K,ruhların olduğu bi yaşantı... Nanurjuk “k𝔲𝔱𝔲𝔭 𝔞y𝛊𝔰𝛊 𝔯𝔲𝔥𝔲“ anlamına gelen bu adın seçimi tesadüf değildi elbette.Hayvanların ilahı olan Tanrı Ayı’nın ismini nesillerce yaşatma hevesindeydi çünkü...Evet Nanurjuk doğarken lanetli sayıldı ve kurban edildi Neden lanetli sayıldı? Sonrasında neler oldu? Bu güzel kitabı sizlerde okuyun derim ben Ruhlar alemine yapılan yolculuklar 𝔑𝔞𝔫𝔲𝔯j𝔲k ‘un güçleriyle yaşanan bir eser 𝘌𝘮𝘦𝘨̆𝘪 𝘨𝘦𝘤𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘳𝘬𝘦𝘴𝘦 𝘵𝘦𝘴̧𝘦𝘬𝘬𝘶̈𝘳 𝘦𝘥𝘦𝘳𝘪𝘮 𝗞𝗶𝘁𝗮𝗽𝗹𝗮 𝗸𝗮𝗹𝛊𝗻 #okuyucukadınlar
Nanurjuk
2020 129. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2020 14:57
Merhabalar, Mitolojik kurguya sahip bir kitapla aranızdayım. Nanurjuk bir şaman soyundan gelen halk dilinde bir cadıdır. O doğduğunda dört geyik intihar etmiştir. Kendi halkı tarafından babasının ulu gördükleri bir ayıyı öldüresiyle dışlanmıştır. Dedesinin kardeşi ve halk bir olup çocuğu bir dağa bırakıp öldürmek isterler. Dedesi torununu bırakmak istemeyince onu korumak için ölüme sürüklense de annesi felç kalmış kocasıyla ilgilenerek acısını içine gömmüştür. Nanurjuk çok güçlü bir şamandır. Sudan sağ sağlim çıkan çocuğu tabiat ana kucaklar ve doğa ortamında büyümeye başlar. İntikamını sağlam tutan çocuk gelecek ile ilgili planları vardır. Zaman sonra halk pişman olur ve annesi ile birlikte kız çocuğunu aramaya koyulurlar... ... Fantastik bir yanı olduğundan dolayı çok ilgimi çeken bir kitaptı. Fakat konunun çok yayılmış ve uzatılarak yazılmış olması hasebiyle ben bir puan oradan kırmış bulundum. ... Alıntılar; "Oğlunun başına gelenlere rağmen torununun ruhu korunsun diye o kutsal isim de karar kılmıştı Tingiyok. Üstelik Nanurjuk ismi devasa bir yıldıza da aitti. Boğa takımyıldızı yönünde ve 65 ışık yılı uzaklıkta bulunan kan kırmızı bir yıldızdı o. Yer aldığı takımın en parlak olanıyken, tüm kainatı da aynı anda izleyebilen eşsiz gözlere sahipti." "Semamızın egemenleri Güneş ve Ay Tanrıları, bakın şu yeni doğana! Onu bağrınıza basın ki; kötü ruhlar ayaklarına dolanamasınlar. Siz aziz rüzgarlar, bulutlar ve havada dolaşanlar, Nanurjuk'un arkasında olun ki bir kuş gibi özgür olsun. Ey ulu dağlar, nehirler ve otlar duyun lütfen sesimi! Aranıza yeni bir yaşam geldi. Yol verin ona ki tohumlar eksin diplerinize ve sonunda bir çiçek olup açsın toprağızın üstünde."
2020 101. kitabı
Fantastik kurgu kitaplarını okumayı tercih edenlerin seveceği bir kitap. Bir Türk yazarın bu denli geniş hayal gücü ile kitapta oluşturduğu atmosfer beni etkiledi. Okurken çok üşüdüm ve ürperdim. Bu kurgu animasyon bir sinema filmi ile ekranlarda yer alsa çok izleyicisi olur. . Danimarka'nin kuzeyindeki buzullarda yaşayan, orijinalliği bozulmamış, ata kültürleri ve dini inanışlarına tutkuları ile yaşayan ilkel bir kabile anlatılıyor kitapta. Bizim Orta Asya Türkleri'nden bildiğimiz Göktanrı inancı ve şaman kültürü bu kabilenin yaşam direklerini oluşturuyor. Kitaba adını veren Nanurjuk bu kültürün baş şamanının torunudur. Babasının yaşamak için öldürdüğü kutsal kutup ayısı nedeniyle tanrılara ve ruhlara kurban edilen bir kız çocuğudur. Ama o yaşar ve büyür. Kadın şaman ile cadılık arasında ince bir çizgidedir. . Bunların yanında sömürgeci emperyalist güçler bu kabilenin yaşadığı el değmemiş bölgelere ulaşırlar. Petrol, altın gibi maddesel güçler için ve Hristiyanlık siyonizmi ile o bakir toplumu ve yerleri bozma girişimine girerler. Bakalım bizim kabilemiz medeniyet uğruna ata kültürleri ve dini inançlarından vazgeçerler mi? Onu da artık ikinci kitabı bekleyip okuyacağız.
Nanurjuk
2025 54. kitabı
Kitabı oldukça beğendim kitap tavsiyemdir okuyucusunu sıkmadan oldukça akıcı bir kitap Teşekkürler nanurjuk Göğe Uçuşan kristaller Banu saygılı Balaman
2025 3. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #nanurjuk adlı eserin incelemesi ile geldim. Kristalleri gökyüzüne savuran, yıldız rüzgarlarının getirdiği güçlü ruhlar, coğrafyalarına tamamen uyum sağlamış, yenilmez varlıklardı. Dünya’dan izole edilmiş olmalarına aldırmaksızın, ruhları yükseliyor, semaya doğru kanat açıyordu. Bu,yükselişin arkasındaki mucizeye şükretmek yerine,tanrılardan utanıyorlar ve nihayetinde buzul cehennemlerine geri düşüyorlardı. O yükselişi başarabilen, göklerle en derin bağları kurmuş olan kişi ise, adını Nanurjuk olarak duyduğumuz bir şaman – halk arasında ise bir cadı olarak tanınıyordu. Ama kimdi bu Nanurjuk? Yıldız rüzgarlarının savurduğu bir güç müydü? İnuitlere gönderilen bir melek mi? Ya da belki Dünya’ya düşen lanetli bir ruh muydu? Yoksa, patlayıp sönen ve sürekli olarak tozlarından doğan evrensel bir varlık mı? Eserimiz, doğa olaylarıyla derin bir bağ kurmuş, hayvanlarla dost, iyi ruhları kendine çekmiş ve kötü ruhların ondan kaçtığı bir şamanın hikayesini anlatıyor. Yıldızlarla konuşan, derdini foklara anlatan, doğayla barış içinde yaşayan bu şaman, doğduğu andan itibaren lanetlenmiş kabul edilse de büyüdükçe halkının vazgeçilmezi haline geliyor. Danimarka’nın kuzeyindeki buzullarda yaşayan ve orijinalliği bozulmamış bir kabile anlatılıyor. Bu halk, ata kültürlerine, dini inanışlarına tutkuyla bağlı bir yaşam sürüyor. Orta Asya’dan bildiğimiz Göktanrı inancı ve şaman kültürü, bu kabilenin temel direklerini oluşturuyor. Kitabın adı olan Nanurjuk, bu kültürün baş şamanının torunu olarak, babasının öldürdüğü kutsal kutup ayısının kurbanı olarak doğmuş bir kızdır. Ancak o, hayatta kalır ve büyür; kadın şaman ile cadılık arasındaki ince çizgide varlık gösterir. Sömürgeci güçler, bu uzak topraklara gelir. Petrol ve altın gibi maddi değerler uğruna
Alıntı
Puan vermedi
Kitap Tanıtımı: Banu Saygılı Balaman – Nanurjuk Serisi Fantastik kurgu ile şamanik mitolojinin iç içe geçtiği Nanurjuk serisi, sadece bir kurgu değil; aynı zamanda bir iç yolculuk, bir inanç arayışı, bir vicdan çağrısı… Banu Saygılı Balaman’ın kaleminden çıkan bu üçlemede, okuru hem doğanın kalbine hem de ruhunun derinliklerine çeken eşsiz bir anlatı yer alıyor. Kitap oldukça akıcı; bir kere okumaya başladığınızda Nanurjuk’un dünyasından kopmak kolay olmuyor. Hikâyenin merkezindeki Nanurjuk, sadece bir karakter değil, aynı zamanda insanın içindeki arayışın, inancın ve sevginin simgesi. Onun yaşadığı aşk… kelimelerle anlatılamayacak kadar derin ve dokunaklı. O aşkı hissetmemek mümkün değil. Bir başka dikkat çeken unsur ise kitapta Hristiyanlıkla ilgili verilen detaylı bilgiler. Yazar, farklı inanç sistemlerini yalnızca yüzeysel anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda okuyucuya yepyeni perspektifler sunuyor. Okurken bilmediğiniz çok şeyi fark ediyor, merak ediyorsunuz. Nanurjuk’un su tanrıçasıyla olan diyaloğu ise kitabın mistik katmanlarına açılan bir kapı gibi… Tıpkı rüya ile gerçek arasında yürür gibi hissettiriyor insana. Ve elbette babasının ölümü… O sayfaları okurken duygulanmamak elde değil. Fakat Nanurjuk’un şu sözü, kalbimde yankılandı: “Hiç kaygılanma. Babam, yaptığı iyiliklerle toprağın altında yeşerecek.” Bu cümle sadece bir vedayı değil, aynı zamanda hayatın döngüsünü, iyiliğin kalıcılığını, sevginin toprağa düşmüş tohum gibi yeniden filizleneceğini anlatıyor. Nanurjuk serisi, mitolojik derinliği, manevi katmanları ve insani sıcaklığıyla okuyan herkesin kalbinde iz bırakacak türden bir eser.
2022 364. kitabı
Dünyanın en kuzeyinde, Grönland’da yaşayan inuitler, medeniyetten uzak bir hayat sürmektedirler. Şaman olan bu halk, Nanurjuk’u doğumundan itibaren, babasının hatasından dolayı lanetli olarak görür. Halk arasında ‘cadı’ olarak adlandırılan küçük kız, kurban edilmek istenir. Kuzey ışıklarının bulunduğu, kış soğuklarının -70 dereceye ulaştığı bu coğrafyada, kültürlerini yaşatmaya çalışan, doğayla mücadele ederken, dinlerini yaşamaya çalışan bir halkın öyküsü... Mistik bir havada geçen bu fantastik kitap, şaman halkının yaşayışına ışık tutuyor. Kuzey ışıklarının arasında, ruhlar dünyasına yolculuk yapıyorsunuz. Farklı kültür ve inanışa sahip insanların yaşamını anlatan kitap, çok ağır ilerliyor ve bazı bölümlerde tekrara düşüyor maalesef ‍️ Kitap sonunda ikinci kitabın da sinyalleri veriliyor. Doğaya ve kültürlerine bağlı, şaman halkının yaşayışına ışık tutan bu kitabı, meraklılarına tavsiye ederim. Keyifli okumalar . “Sen çok farklısın. Benim bile yaklaşmaya korkacağım kadar. Sana tanıttığım o yıldızlar, şimdikinden çok daha farklı parlayacakları bir zamana geçmek üzereler. Herkesinkinden çok daha açık olan gözlerinle, kendi gerçeğini Yukarılarda göreceksin elbet. Fakat sakın ha gördüklerini kimseye söyleme! Zamanı gelince evrensel tekamülüne erişeceksin. İşte o vakit seni anlayan ruhlar yanında bitecekler. Lütfen gördüklerini kendine sakla Nanurjuk!” . _________ #bloghemsire #cumhurkitap @cumhurkitap @banusaygilibalaman
Fantastik