···Okunma: 08 Ekim 2020 11:30 Hiç beklemediğim bir başlangıç yaparak beni şaşırtan, ölmüş anne babasının yanında teessürlü ama bir o kadar da soğukkanlılığını koruyan Kuyucaklı bu çocuğun, Selahattin Beyin yanına aldıktan sonra hayatında ki olaylar silsilesini anlatan, sonunda da başında olduğu gibi sevdiği onun varlığına muhtaç duyduğu birini kaybederek bitmesi ile yine beni hem şaşırtan hem üzen hemde içimde çok farklı duygular bırakan bu kitap beni gerçekten çok etkileyen bir eserdir. Kitabı her yarıda bırakışımda acaba ne olacak diye bırakıyordum. Hâliyle çalıştığımdan dolayı günlerim müsait olmamasından bitmez tükenmez bir merak ile biran önce gitsem de okumaya devam etsem dediğim bir kitaptır. Okumayan belki bı ihtimal okusam mı diye tereddüte giren var ise hiç durmasın hemen bulup okumaya başlasın, bence bu kitap ölmeden önce okunmalı lakin rahmetli Sabahattin Ali'nin 3 romanını okumuş biri olarak söylemeliyim ki yazar mutlu son ile biten roman yazmayı pek sevmiyor galiba veyahutta realist yapmaya çalıştığından da olabilir bilmiyorum ama keşke bu mutlu son olsaydı be azizim! Saygılar.