Sisteme Uyum Sağlayamayanların Hikayesi
2020 17. kitabı
Chuck Palahniuk : Amerikalı roman yazarı ve gazeteci. Asıl adı Charles Michael "Chuck Palahniuk ". Tüketim toplumunu alaycı, keskin ve yaratıcı bir üslupla analiz etmiş, “Minimalist Yazarlık” akımının öncüsü olmuştur. -Bkz.biyografi.info - Chuck Palahniuk , Dövüş Klubün'de hayatımızın değerinin istatistiklerle ölçülüyor olmasını, sistemin dayattığı rollerin dışında da bir kişiliğimiz olduğunu çok güzel anlatmış. Ve bunu da çoklu kişilik bozukluğu vasıtasıyla dile getirmiş. Hikayede tüketim çılgınlığına karşı bir başkaldırı var. Hayatımızda hep daha iyisini istemekle; güzel bir elbiseye daha güzel bir eve sahip olmaya çalışmak için çırpınıyoruz. Maalesef hayat bütün bunlara sahip olmaya çalışmakla geçiyor. Orta sınıfın, bir üst sınıfa ulaşmaya çalışacak kadar farkındalık sahibi fakat bütün oayrıcalıklı sınıfın imkanlarına ulaşamayacak kadar güçsüz bir sınıf olduğunu ve bütün hayatımızın o imtiyazlı sınıfa dahil olmaya çalışmakla geçip gittiğini düşünüyorum. Anlatıcı bütün bunların arasında sıkışmış kalmış, hepsine isyan ederek kurtuluşu bulmaya çalışan bir karakter. Tyler'ı yaratıyor. Kargaşa projesi. Bütün medeniyeti yok etmek. Sistemi kırmak gibi sloganlar en sonunda karakteri de içine alarak yok ediyor. O'na göre ancak yok olduğumuzda bu sistemi çökertebiliriz. Ve nihayetinde tüketiyoruz ve tükettikçe de tükeniyoruz. Chuck Palahniuk muhteşem romanı ''Dövüş Kulübü" yeraltı edebiyatının önde gelen kitaplarından . Sürprizlerle dolu kurgusuyla sürükleyici bir hikaye. Filmini izlemiş olsanız da kitabını da mutlaka okuyun derim.
Dövüş KulübüChuck Palahniuk · Ayrıntı Yayınları · 202011,4bin okunma