2020 4. kitabı
"Günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü"dür. Daha ilk cümleden etkilemeyi başaran kitaplardan biri oldu . Zezenin yalnızlığıyla tanıştıktan bir süre sonra kitabın beni ağlatacağı belliydi . Kitapta olaylar her ne kadar yalnız bir çocuk üzerinden anlatılsada 8-18-28 her yaştan kişilerin kendilerinden bir parça bulabileceği bir kitap. Bizler belli bir yaştan sonra bir çok şeyi göremiyoruz. Bazen küçük bir çocuk hassasiyetiyle bakmak gerekiyor dünyaya, bazen Zeze olmak gerekiyor . Sürükleyici ve tam anlamıyla tadı damağımda kaldı diyebileceğim bir öyküydü Zezenin yaşadıkları. Belki de beni bu kadar etkilemesinin sebebi kendi içimde bir yerlerde bir Zeze saklıyor olmamdır. Şeker Portakalını okurken sizinde onunla beraber üzüleceğinizi , onunla beraber şarkılar söyleceğinizi ve onunla beraber beklenmedik vedalar yaşayacağınıza inanıyorum Şeker portakalını Güneşi Uyandıralım ve Deli Fişek adında iki kitap takip ediyor burada küçük Zezenin büyümesine , aşkına şahit olacaksınız okumayanlar için şimdiden iyi okumalar dilerim .
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022274,9bin okunma