·%48 (160/331 syf.)·
Jose Saramago Körlük :Uzun zamandır  okumak  istediğim  Körlük  kitabını  an itibariyle bitirdim. Şimdi  gelelim  yorumuma. Kitapta  körlüğün bir salgın  olarak yayılması sonucu yaşananlar  anlatılıyor .Kitabı  okurken adeta yaşıyorsunuz  da. Şimdiye  kadar bir kitabı okurken bu kadar empati yaptığımı hatırlamıyorum . Kitapta yazar o kadar güzel tespitler yapmış  ki mesela " asıl  körlük  umutların tükendiği  bir dünyada  yaşamaktı  " gibi cümleler  kitapta  bolca  mevcut.Tabi insan şunu  sorguluyor karşısında kayıtsız  kaldığımız  her adaletsizlik, kötülük ,düzenbazlık, zalimlik, savaşlar, baskılar  mı  bizi körlerden daha kör hale getirir yoksa körlük sadece  fiziksel midir ? Bu gibi soruları  cevaplamak ve yazarın  mükemmel  tespitlerini anlamlandırmak  isterseniz okuyabilirsiniz. Bir de alıntı paylaşayım : "Neden kör olduk, Bilmiyorum, belki bir gün nedenini öğreniriz, Ne düşündüğümü söyleyeyim mi sana, Söyle, Bence biz kör olmadık,biz zaten kördük, Gören körler mi, Gördüğü halde görmeyen körler."
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2022131,9bin okunma