2020 30. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2020 02:13
Bir varmııııııııııış bir yokmuş.. Masalları hep çok sevmişimdir. Dinlemesi ayrı anlatması ayrı keyif veriyor bana. Bir sürü masal uyarlaması arasından okuduğum ilk masal uyarlaması buydu. Çok beğendim. Kitap bildiğimiz külkedisi masalını almış başka bir boyuta taşımış. Sayborg diye bir şey var kitapta. Sanırım ne olduğunu açıklarsam çok fazla spoiler vermiş olmam. Herhangi bir kaza sonucu neredeyse ölmek olan insanları damarlar yerine kablolar, kemikler yerine metal parçalar takarak ve bu parçaların üstünü yapay deri ile kaplayarak tekrar hayata döndürüyolar. Bu hayata dönenen insanlara da sayborg deniyor. Cinder bir sayborg.. Ve açıkçası bence bu güzel düşünülmüş bir şey çünkü o balodan kaçarken ayakkabısı yerine protez ayağını düşürmesi benim çok hoşuma gitti. Kitabı inanılmaz beğendim. Hem o masal filmlerinde ki saray bahçelerine, eski sokaklara gidiyor aklınız hemde bilim kurgu filmlerinde ki uzay gemilerine, robotlara. Yazar bu ili bambaşka dünyayı o kadar güzel harmanlamış ki asla absürt durmuyor. Kesinlike alıp okumanızı öneririm.
CinderMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20237,1bin okunma